Virsko općinsko poduzeće dobilo dva vozila za prikupljanje i odvajanje otpada vrijednosti 1,7 milijuna kuna

Jučer su na Trgu svetoga Jure zablistala dva potpuno nova vozila za odvojeno prikupljanje otpada koje je općinsko poduzeće Čisti otok dobilo temeljem odobrenja i pozitivno riješene prijave projektnog prijedloga Nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Vozila su približne vrijednosti 1,7 milijuna kuna bez PDV-a, od čega će Čisti otok investirati 260.000 kuna, dok se ostatak iznosa od 1,47 milijuna kuna dobiva od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, odnosno Uprave za programe i projekte Europske unije, europske i međunarodne poslove.

Ovim je poslom, u koji je s nabavkom Farid vozila bila uključena i domaća tvrtka Gradatin iz Sesveta, značajno porastao standard komunalne usluge na otoku, jer se s trenutnim voznim parkom Čistog otoka nije moglo vršiti istovremeno prikupljanje i razdvajanje otpada, odnosno odvajanje plastike i papira. Iz tog su razloga na središnjem virskom Trgu svetoga Jure dolasku novih vozila nazočili načelnik Općine Vir Marino Radović, koji je ranije kao direktor Čistog otoka proveo ovaj natječajni posao prema Kohezijskom fondu, predsjednik virskog Općinskog vijeća Antonio Vučetić, posebni savjetnik u Općini Vir Kristijan Kapović, direktor Čistog otoka Hrvoje Bašić, voditelj predstavništva Gradatina za Dalmaciju Željko Šarić, djelatnici sesvetske tvrtke te djelatnici Čistog otoka Zlatko Šitaj, Domagoj Begonja i Elvis Čepić.

Ovim posebno dizajniranim i bogato opremljenim vozilima za odvojeno prikupljanje otpada s dva spremnika, jedan za papir od dva do tri kubika i ostatak za plastiku, Čisti otok osigurao je efikasnije prikupljanje i odvajanje otpada, a do kraja godine građanima će se podijeliti i kontejneri za papir i plastiku. Dosad su Virani razdvajali otpad u koloriranim vrećicama koje su se skupljale dva puta tjedno po zonama, a nakon što se podjele kontejneri za papir i plastiku, građani će biti u obavezi i mogućnosti razvrstavati otpad.

– S dobivenim vozilima osigurali smo viši standard komunalne usluge. Istovremeno ćemo razdvajanjem otpada u kontejnere osigurati puno jednostavnije i efikasnije prikupljanje te ga uskladiti s najvišim ekološkim standardima uz promicanje održivog razvoja i koncepta zelenog otoka – izrazio je zadovoljstvo ovim poslom načelnik Radović.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...