Vučetić: “KK Zadru bi dao jednu kunu za cijelu godinu jer im više ni ne treba. Iz kluba se desetljećima izvlače milijuni”

Jedna od točaka na današnjoj sjednici Gradskog vijeća koja je izazvala burne reakcije vijećnika, bila je vezana za financijsko izvješće  KK Zadra.

Kako je rekao Marko Pupić Bakrać, dugovi kluba iznose 40 milijuna kuna, a to je dug koji nitko ne može vraćati, pa ni Grad.

-Ako se, navodno zbog zaštite privatnosti, ne zna plaća svakog zaposlenika i igrača – no pasaran, mi nećemo dići ruku na izglasavanju sredstava za KK Zadar, rekao je Pupić Bakrač, dodajući da i malo dijete zna da je KK Zadar opljačkan.

-Ako želite računati na naše ruke, mora se znati gdje svaka kuna odlazi. I što je vizija? Stvarati od 7 do 9 milijuna kuna duga godišnje?, upitao se Enio Meštrović, kazavši da u 20 godina nismo dobili ni jednog kvalitetnog igrača iz juniorskog pogona, te da su ugovori tajni. Ugovori su, kaže tajni, ako vlasnik želi nešto zamračiti, a ovdje je pitanju gradski novac s kojim ne bi smjelo biti takvih ugovora.

-Nemojte samo čekati na Grad, radite, dovedite lava za menadžera, poručio je Meštrović.

Kritičan je bio i predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić koji je rekao da su jedine opcije za KK Zadar stečaj, likvidacija ili privatizacija.

– Svi ste iskazali vjeru u boga koji se zove KK Zadar. Međutim, taj bog ima problema koji su niski i zalaze u područje korupcije. Iz KK se desetljećima izvlače milijuni, to je Klub koji generira probleme. Živimo u zemlji u kojoj do istrage kriminala dođe tek ako netko umre ili kada se promijeni vlast, a ja pozivam DORH i USKOK neka zamisle da smo svi mrtvi i istraže problem korupcije i sve nas suoče s istinom. Bih li im dao novac? Da, jednu kunu za cijelu godinu, jer im više ne treba, rekao je Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...