36-godišnjak s benkovačkog područja prijetio smrću ženi jer se odlučila rastati od njega

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je državljanina Republike Hrvatske (1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak od 6. do 26. srpnja 2021., u jednom mjestu pored Zadra, nezadovoljan što je njegova supruga pokrenula brakorazvodnu parnicu, u cilju da ju ustraši, putem mobitela joj više puta ozbiljno zaprijetio da će ju usmrtiti, a te su poruke izazvale kod oštećenice strah i uznemirenost. Osnovano se sumnja da je 21. rujna 2020. u jednoj javnoj ustanovi u Benkovcu, u kojoj je bio zajedno sa oštećenicom, u cilju da ju ustraši, u nazočnosti djelatnica te javne ustanove ozbiljno joj zaprijetio da će ju usmrtiti, stoji u obrazloženju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...