Kazališne škole Dragon teatra za djecu i mlade započinju s radom; Šimić: “Polaznici se kroz igru i istraživanje upoznaju s umjetnošću”

Kazališne škole Dragon teatra za djecu i mlade započinju s radom.

Dragon teatar započinje sa satovima kazališne škole za mlade u ponedjeljak 13.09.2021. u 20:00 sati, a za djecu u utorak 14.09.2021. u 19:30 sati u dvorani Mjesnog odbora Jazine II u Molatskoj ulici. Satovi kazališne škole za djecu će se održavati utorkom i četvrtkom u 19:30 sati.

Rad s mladima održavati će se prema dogovoru.

U posljednjih nekoliko godina polaznici Kazališne škole Dragon teatra zadarskoj publici prikazali su predstave: BRATAC JAGLENAC I SESTRICA RUTVICA kojom su polaznici uveličali stogodišnjicu izdanja kultne zbirke “Priče iz Davnine” Ivane Brlić Mažuranić.

Uslijedila je “BOŽIĆNA PROČA” Charlesa Dickensa, ČUDESNA ŠUMA Sunčane Škrinjarić, ALISA IZA OGLEDALA Lewisa Carrolla, KINESKA KNJIGA ČUDA Normana Hinsdalea Pitmana i LORAX Dr. Suessa.

Rad s mladima i odraslima obilježile su predstave: POSLJEDNJA NOVA GODINA,  BAKHE, POE-NIKADA VIŠE – kolaž fragmenata poezije i proze opusa Edgara Allana Poa,  KRALJEVO- mjuzikl prema istoimenom djelu Miroslava Krleže,  autorska predstava – kolaž monologa iz opusa Williama Shakespearea U IME SHAKESPEAREA, TRAINSPOTTING ZADAR- autorski uradak polaznika, hrvatska praizvedba  predstave PUT U DAMASK Augusta Strindberga, REVIZOR Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, i posljednja predstava ODISEJA 2020. u suradnji s profesionalnim plesačima i video majstorima iz Splita, Zagreba i Pule.

“Cilj rada Kazališne škole Dragon teatra je individualan pristup svakom polazniku što omogućava rad u manjim grupama. Polaznici se kroz igru i istraživanje upoznaju sa kazališnom umjetnošću i sudjeluju u kreativnom procesu stvaranja predstave”, ističe kazališna pedagoginja i profesionalna redateljica prof. Maja Šimić.

0919397339
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...