Liječnička komora zatražila očitovanje o istupima dr. Damira Biloglava koji javno zagovara necijepljenje!

Povjerenstvo za javnozdravstvenu djelatnost HLK podnijelo je Časnom sudu HLK-a zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnice Lidije Gajski zbog povrede ugleda liječničke profesije i kršenja odredbi Kodeksa medicinske etike i deontologije.

“Naime, doktorica Gajski učestalo u javnosti iznosi neistinite izjave o cijepljenju i negira znanstveno dokazane činjenice što nanosi značajnu štetu interesima javnog zdravlja i borbi protiv pandemije”, navodi HLK te dodaje da su nadležna tijela Komore zatražila očitovanja o njihovim istupima i od liječnika Damira Biloglava i liječnice Alme Demirović.

Svako omalovažavanje ozbiljnosti pandemije, banaliziranje same bolesti covid-19, zagovaranje potrebe ukidanja epidemioloških mjera te dovođenje u pitanje potrebe cijepljenja, naglašavaju iz HLK, izravno otežava borbu s pandemijom i kao rezultat može imati veći broj oboljelih, a posljedično i veći broj umrlih građana od koronavirusa.

Sjetimo, Biloglav je bio govornik na nedavnom prosvjedu “Krik za slobodu” na Narodnom trgu u Zadru.

Kao liječnik opće prakse, kazao je okupljenima, pacijente koji su imali dvojbe oko cijepljenja odgovarao je od istog, dok one koji su ga željeli primiti nije razuvjeravao vođen mišljenjem da im cjepivo neće pomoći, ali će se oni sami nakon njegova primitka osjećati bolje.

“Nitko od nas nije antivakser, ali smo skeptični. Struka treba ispitati neke stvari, kao na primjer, zašto djeca do godinu i pol dana prime 40 doza različitih cjepiva”, rekao je također tom prilikom Biloglav, izrazivši tako sumnju u imunizaciju od najranije dobi protiv raznih bolesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...