Oostende je pobjednik Memorijalnog turnira Tomislav Knežević nakon što je u finalu svladao Zadar rezultatom 62:77

Košarkaši belgijskog FILOU Oostendea, kojeg vodi Zadranin Dario Gjergja, pobjednici su 16. izdanja Memorijalnog turnira “Tomislav Knežević”, u finalu su bili bolji od Zadra s rezultatom 62-77 (22-11 10-26,12-18,18-22).

Drugi put u svega četiri dana, Oostende je s lakoćom svladao Zadrane, koji su odolijevali znatno svježijim gostima samo prvu četvrtinu. U jednom trenutku Belgijci su imali i 21 koš prednosti. Zadar ima još puno toga za ispraviti, pogotovo igru u obrani, dok se u napadu osjeti da  nedostaje pravih rješenja i ideja, a čeka se i  novopridošli Harris.

Neposredno prije utakmice stigla je informacija kako je trener KK Zadra Ivan Perinčić morao u samoizolaciju, zbog kontakta sa zaraženom osobom Covid-19.  Kako saznajemo, Perinčić će se sutra ujutro  testirati.

Najučinkovitiji kod Zadra bio je Antonio Jordano sa 17 poena ( tri trice ). Kod Oostendea po 12 koševa su ubacili Levi Randolph i Mikael Jantunen.

Pomoćni trener Zadra Srđan Helbich je bio realan.

U ovom trenutku Oostende je puno kvalitetnija momčad, uigraniji su to se vidi. Nekako smo se držali prvo poluvrijeme, kasnije ih fizički nismo mogli pratiti, nismo imali rješenje za njihovu agresivnu igru. Mi smo kasnili s početkom priprema, zbog onih poznatih tehničkih razloga oko smještaja igrača. Prvi put sam vodio Zadar samostalno, to je i mene iznenadilo, ali ja sam tu da uskočim kad treba. Znate kakva je situacija s koronom, možda će ubuduće ovakvih situacija biti još, završio je Helbich.

Treće mjesto na turniru osvojila je Sonik Puntamika koja je pobijedila Šibenku sa 77-66. Najbolji kod Puntamike bio je Marino Šarlija sa 17 ubačaja, kod Šibenke po 15 su postigli Patrik Jambrović i Bruno Rebić.

Oostendeu je prijelazni pehar uručila sestra pokojnog Tomislava Kneževića, Ana Knežević Čače.

Najboljim igračem proglašen je igrač Oostendea Levi Randolph, dok je najbolji strijelac Antonio Jordano, košarkaš Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...