Pitali smo policiju zašto nije izvijestila javnost o pokušaju otmice djeteta prije dva mjeseca?: “Prije svega zbog zaštite digniteta žrtve…”

Stravičan slučaj pokušaja otmice maloljetnika dogodio je ovoga ljeta u mjestu pokraj Zadra.

Iako je od nemilog događaja prošlo više od dva mjeseca, mediji su o gotovo filmskom scenariju javnost izvijestili jučer.

Naime, službena potvrda šokantne priče objelodanjena je crno na bijelo tek nakon što je DORH podigao optužnicu protiv dvoje osumnjičenika, 44-godišnjaka i 28-godišnje žene.

Ta je činjenica najviše razbjesnila javnost.

U kuloarima se pričalo o nevjerojatnom događaju, ali nitko sa sigurnošću nije znao radi li se o istinitim informacijama ili priči koja je prenoseći se od usta do usta preuveličana.

“A kad se ovo lito o tome čulo, pravili se ludi. Prestrašno!! Sezona je bitnija i od sigurnosti dice”, jedan je od komentara koji je pojavio ispod našeg jučerašnjeg članka na ovu temu. Vođeni upravo njime, upitali smo policiju zašto se o incidentu nisu oglasili odmah i obavijestili građane o, kako je izgledno, planiranoj otmici maloljetne osobe?

“Napominjemo kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštujemo zakonske odredbe o tajnosti postupka (sukladno čl. 60. Zakona o sudovima za mladež postupak u kojem sudjeluju maloljetnici je tajan) te zaštite privatnosti djeteta (Povreda privatnosti djeteta – članak 178. Kaznenog zakona), a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve”, odgovorili su nam.

Pokušaj otmice, doznajemo, dogodio se u mjestu Sv. Petar.

Muškarac i žena vozeći se kombijem uočili su dijete koje je hodalo uz rub kolnika te su ga, sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom, za sada, nepoznatih muškaraca, upitali treba li mu prijevoz kako bi ga namamili u vozilo.

Dijete je odmahnulo rukom. Nastavili su ga pratiti. Prvookrivljenik je potom stao, otvorio stražnja vrata kombi vozila i s još dvojicom nepoznatih muškaraca, a s ciljem da uhvate dijete, počeo trčati za njime. Ono se dalo u bijeg i došlo do obližnjeg kafića.

Otac žrtve posvjedočio je kako mu niti policija nije vjerovala kada je došao prijaviti slučaj, ali nadzorne kamere koje se nalaze na cesti u blizini kampa Filko potvrdile su djetetovo svjedočanstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...