RASPLIĆE SE AFERA Otkriveno još novaca, Radoš je od bolesnih turista ukupno primio 17.200 kuna na privatni račun

Zadarska županija još nije smijenila Stipicu Radoša, ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma u Zadru koji je na privatni račun primao novac za pokrivanje troškova karantene stranih turista zaraženih Covidom-19. Iz Županije tvrde da nemaju većinu u domskom odboru, a taj odbor čeka pak rezultate policijskih izvida koji su protiv Radoša pokrenuti zbog sumnji u financijske malverzacije.

Radoš dakle zasad ostaje na svojoj funkciji iako je Zadarska županija danas za Telegram potvrdila da je na njegovom privatnom računu osim prvotnih 1.556 eura, pronađeno još 5.500 kuna.

Ravnatelj je na svoj privatni bankovni račun primao uplate umjesto da je novac uplaćivan na račun đačkog doma.

O ovoj aferi pisali smo prije nekoliko dana i objavili snimku na kojoj se čuje kako Radoš traži da se novac uplati baš na njegov privatni račun. Tražio je to, jer je, opravdavao se, računovodstvo Đačkog doma bilo na godišnjem odmoru.

Ukupno je dakle riječ o nešto više od 17.200 kuna.

Na ovaj slučaj prvi je upozorio SDP-ov županijski vijećnik Jure Zubčić objavivši i snimku Radoševog razgovora s čovjekom koji je trebao podmiriti troškove karantene za jednu stranu turisticu.

Kako mu je Radoš poslao samo privatni IBAN uplatitelj je tražio pojašnjenje, odnosno pitao je ravnatelja koga da upiše kao primatelja. Radoš mu je na to odgovorio kako može upisati njegovo ime.

Koliko je turista bilo u karanteni?

Prema službenim podacima koje je Telegram dobio iz Zadarske županije od 20. srpnja do 20. kolovoza 2021. u karanteni u đačkom domu ukupno su bile smještene 22 osobe koje su bile pozitivne na COVID-19 te im je službeno propisana mjera izolacije. Smještaj se naplaćivao sukladno redovnom cjeniku ustanove koji iznosi 245 kuna po danu za jednu osobu, a Dom je ukupno uprihodio 28.639 kuna.

“Od ukupnog broja osoba koje su boravile u đačkom domu njih osam bilo je u izolaciji od 10 dana, dok su ostali boravili u izolaciji od dva do osam dana, ovisno o pojedinačnom slučaju. Osam korisnika napustilo je izolaciju bez plaćanja smještaja.

Sukladno informacijama koje nam je dostavio ravnatelj Doma, na njegov račun je, zbog raznih okolnosti, uplaćen iznos od 1.566,42 eura i 5.550 kuna. On je cjelokupan iznos uplatio na račun Doma odmah po povratku djelatnice računovodstva s godišnjeg odmora”, poručuju iz Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...