Subašić otvoreno progovorio o razlozima povratka u Hajduk, zbog ovih će ga izjava Torcida obožavati još i više

Već se neko vrijeme, istina potiho, nagađalo kako bi se Danijel Subašić (36) mogao vratiti u Hajduk. A onda se ozlijedio Josip Posavec i sve se odigrao ‘brzinom svjetlosti’!

Još je jedan ‘kapitalac’ stigao na Poljud. Bolje rečeno, vratio se nakon više od devet godina izbivanja kako bi dovršio posao u dresu Hajduka! Danijel Subašić (36), srebrni ‘vatreni’ sa SP-a u Rusiji 2018. godine s Hajdukom je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, piše Tportal.

U Hajduk stigao iz svog matičnog Zadra 2008. godine te je u sljedeće tri i pol godine za ‘bile’ upisao ukupno 126 službenih nastupa, a pri tom je u 47 utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom. S ‘bilima’ je Suba osvojio prvi od dva trofeja, 2010. godine je s Hajdukom osvojio Kup…

‘Ne znam kako vam opisati osjećaj. Možda čak i bolji nego kad sam prvi put došao. Drago mi je što sam imao tu čast da se vratim u Hajduk. Vraćam se kući, sve znam. Nije sve isto, Hajduk se mijenja, puno je pozitive. Na toj pozitivi ćemo raditi svi skupa. Imao sam tu dosta nastupa, imao sam u Monacu poduži staž. Vidio svašta i prošao svašta u karijeri’, rekao je Danijel Subašić u razgovoru za službene stranice Hajduka.

‘Tu sam uvijek da pomognem, i meni su pomagali sa savjetima. Naravno da ćemo pomoći. Svi mi koji smo unutra moramo djelovati kao obitelji, kao jedno. Svatko svoj ego mora staviti po strani i da idemo prema tome da Hajduk raste i da bude ono što je. Znam nekoliko igrača, stvorila se dobra vibra, pozitiva oko Hajduka, na tim igračima se gradi Hajduk, s Livajom, Kalinićem, Krovinovićem, i mladima kao što su Biuk, Ljubičić, da bude neka mješavina starijih i mladih. Na tome se može puno napraviti. Ekipa je dobra, ali treba vremena’, razmišlja legendarni Suba koji je u Hajduk stigao kao zamjena za Josipa Posaveca koji je operirao rame i neće ga biti na travnjaku oko tri mjeseca. Klub je tražio iskusnog golmana koji će biti rezervna opcija Lovri Kaliniću, a Subašić je spremno prihvatio poziv.

‘Bio sam u Zadru, trenirao sam sa svojim Zadrom, ali sam i individualno trenirao stalno. Zaželio sam se nogometa, adrenalina. Fali ti to, a adrenalina na Poljudu nikad ne fali. Vratio sam se kući na pravo mjesto’, priznaje Subašić i optimistično najavljuje:

‘Svi mi navijači želimo trofeje. Kad dođeš tu, pokušavaš dati sve od sebe da doprineseš, nešto osvojiš. Imao sam tu priliku da osvojim Kup, nekad je možda malo, ali ja tu medalju imam kod sebe kući. Uvijek ćemo se sjećati Europske lige. Dobra je pozitiva oko kluba, moramo se nadograđivati i probati ove godine osvojiti nešto što želimo svi, a to se zna…’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...