Trener Studentskog centra Andrej Žakelj uoči utakmice sa Zadrom: “Moja momčad je mlada i neiskusna, ali ta mladost, energija i trčanje su naši aduti”

Košarkaši Zadra jutros u osam sati krenuli su put Podgorice gdje ih sutra u 18 sati u SC Morača očekuje susret drugog kola ABA lige protiv novajlije u ligi Studentskog centra. Mladu crnogorsku momčad vodi slovenski stručnjak Andrej Žakelj, koji je ljetos preuzeo ovaj klub. Nazvali smo Žakelja koji se upravo spremao početi trening u Morači.

– Utakmica je jako bitna za obje momčadi, pogotovo za nas, nakon što smo u prvom kolu teško poraženi na gostovanju kod Mege. Gledao sam Zadrov dvoboj protiv Partizana, vidio sam jednu dobru energiju u Perinčićevoj momčadi, smatram da je Zadar favorit u sutrašnjoj utakmici. Naglasio bi kako igramo u našoj Morači, i napravit ćemo sve kako bi pobijedili i popravili utisak iz prve utakmice.

Favoriti ne pobjeđuju uvijek, često znaju odlučivati neki sitni detalji te bolja inspiracija toga dana, a često i sreća.

– Moja momčad je vrlo mlada i neiskusna, s druge strane Zadar je jedna iskusna momčad, tako što se iskustva tiče prednost je na strani gostiju, ali ta mladost, energija i trčanje su naši aduti, i tu ćemo tražiti put prema pobjedi. U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez petorice ključnih igrača, posebno nam nedostaje playmaker Igor Drobnjak koji je otišao u redove gradskog rivala Budućnosti, zatim centar Marko Tejić prošlogodišnji MVP finala ABA 2 lige. Doveli smo neiskusnog BiH centra Kenana Kamenjaša, također i 19-godišnji krilni igrač Boris Tišma, inače Zagrepčanin, isto neiskusan, tako da s njima moramo biti strpljivi kako bi se razvili u prave igrače, a i nekakav rezultat s tom mladosti je teško postići. Naš primarni cilj je razvijati mlade igrače, a  Studentski centar je klub koji na tome prvenstveno radi. U ABA ligi ćemo pokušati ostvariti ostanak, završio je Andrej Žakelj.

Utakmicu u Morači sudit će srpski suci Uroš Nikolić, Radoš Arsenijević i Ivan Stefanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...