Veleučilište u Šibeniku raspisalo je treći upisni rok za sve one koji se još nisu stigli upisati na fakultet!

Veleučilište u Šibeniku raspisalo je treći upisni rok za sve one koji se još nisu stigli upisati na fakultet. Na preddiplomskom stručnom studiju Turistički menadžment ostalo je još 67 slobodnih mjesta, na Poslovnoj informatici 44, Upravnom studiju 33 te Prometu 21 slobodno mjesto. Osim toga, u tijeku su i prijave za upise na dva diplomska studija – Menadžmentu i Upravnom studiju.

Moderni studijski programi okrenuti tržištu rada

Prije dvije godine Veleučilište je pokrenulo dva nova studijska programa –  Turistički menadžment i Poslovnu informatiku, te je tako odgovorilo na povećanu potražnju tržišta rada za turističkim i IT kadrom. Istovremeno, studij Prometa, jedini takve vrste u Dalmacije, u potpunosti je moderniziran, kao i Upravni studij na kojem se polovice nastave izvodi u popodnevnim terminima u turnusima (dva tjedna se slušaju predavanja samo iz jednog predmeta te nakon toga slijedi ispit) što studentima, pogotovo onima zaposlenima, jamči dodatnu fleksibilnost studiranja.

Jedna od najznačajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada. Da je odabir studiranja na Veleučilištu u Šibeniku pametno ulaganje u budućnost potvrđuje i činjenica da je zapošljivost njegovih studenata po završetku studija veća od 90%.

 

Visoki standard studentskog života – uloženo preko 110 milijuna kuna

Prema riječima dekana Veleučilišta u Šibeniku, dr. sc. Ljube Runjića, u zadnjih par godina na Veleučilištu je uloženo preko 110 milijuna kuna s ciljem podizanja studentskog standarda. Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnja postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. Pored novih predavaonica studentima je tako od ove godine na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona te novouređeni studentski park. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i studentski restoran (menza). U akademskoj godini 2021./2022. biti će završena i izgradnja novog studentskog doma „Palacin“, vrijednog 90 milijuna kuna i kapaciteta 330 kreveta.

 

Studiranje i stručna praksa u inozemstvu uz potporu od 720 eura mjesečno

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 40 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.

 

Uvjeti za upis

Mogućnost upisa na preddiplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu polaganjem državne mature, kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje izvan Republike Hrvatske, kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije školske godine 2009./2010., te kandidati koji su završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje (strukovne i umjetničke škole) u kojem nisu bili obvezni polagati državnu maturu sukladno članku 82. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Prijave za upise na preddiplomske studije traju od 20. rujna do 30. rujna.

Mogućnost upisa na diplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku imaju svi kandidati koji su završili preddiplomski studij i pri tome ostvarili minimalno 180 ECTS bodova. Prijave za upise na diplomske studije traju do 30. rujna, a prijave za eventualna prazna mjesta će se zaprimati od 4. do 8. listopada.

Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti kod prodekanice za nastavu Ivane Beljo na e-mail: ibeljo@vus.hr ili OVDJE.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...