Vučetić: “Živjeti u gradu u kojem siromaštvo djeci oduzima djetinjstvo, znači živjeti u gradu socijalne, političke, ekonomske i moralne patologije”

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić na svom se Facebook profilu osvrnuo na vijest da je gradonačelnik Branko Dukić u Zagrebu preuzeo ugovor za Poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”. Kako kaže Vučetić, vijest je to koja ogoljuje našu društvenu i političku duhovnu pustinju.

“Naime, ovim je za 969 učenica i učenika zadarskih osnovnih škola osiguran obrok, jer se nalaze u riziku od siromaštva. Živjeti u gradu u kojem siromaštvo djeci oduzima djetinjstvo, a znati da su u pozadini svakog siromaštva politike koje jedne bogate dok druge, religijskim govorom rečeno, doslovno razapinju, znači živjeti u gradu socijalne, političke, ekonomske i moralne patologije.

Ta patologija je tolika da naši političari ne shvaćaju kako u Zagrebu nije upriličena “prigodna svečanost”, nego je uprizorena tuga duše svijeta koja plače zbog gladne djece.

Došli smo do faze krajnje bešćutnosti kada političari organiziraju svečanost zbog toga što su, politikama korupcije i otimanja, uspješno proizveli siromaštvo”, poručio je Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...