Za kraj ovoljetnog izdanja Kino Zone večeras pogledajte fantastičnu bugarsku dramu ”Strah”

Tromjesečnu ljetnu epopeju tijekom koje smo obašli globus dugim i kratkim filmom, ove nedjelje 12. rujna, privodimo kraju fantastičnom bugarskom dramom ”Strah”!

Prkosna i tvrdoglava udovica Svetla, bivša učiteljica, živi u malom bugarskom selu blizu turske granice. Jednoga dana tijekom lova u šumi susreće izgubljenog afričkog imigranta Bambu koji pokušava doći do Njemačke i nevoljko mu nudi da prenoći kod nje. Bamba u Svetlinoj kući ostaje duže od jednog dana, a između njih se polako rađa povezanost.

Neobični dvojac izaziva pobunu u tradicionalnoj seoskoj zajednici dok kroz niz apsurdnih, komičnih i tragičnih situacija pokušava rušiti barijere netolerancije, straha i usamljenosti.

Film Ivajla Hristova dobitnik je nagrade za najbolji film na filmskom festivalu u Talinnu, a glavne uloge tumače Svetlana Yancheva, Michael Flemming, Kristina Yaneva.

Uoči projekcije ”Straha” biti će prikazan misterijom obojeni domaći kratkometražni film ”Na vodi” redatelja i scenariste, Filipa Lozića.

Radnja filma prati Petra, gradskog mladića koji odlazi na selo kako bi posjetio prijatelja Juru. Nakon druženja u krčmi, sjeda u čamac i zaplovi mirnom rijekom obasjanom mjesečinom. Atmosfera se naglo mijenja, nad rijeku se nadvija magla, a Petra obuzima mračna slutnja.

Glavnu ulogu tumači sam autor filma, Filip Lozić, dok se u sporednim ulogama pojavljuju Željko Vukmirica, Filip Detelić i Nataša Kopeč.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h. U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...