Zadarska poduzetnica Selma Čmelik lansirala prvi poslovni web za profesionalce u nautičkom čarteru

Nautička čarter industrija u Hrvatskoj ovih dana ima razloga za slavlje – svjetlo dana ugledao je čarter.hr, prvi poslovni web namijenjen profesionalcima iz nautičkog čartera. Pokrenula ga je zadarska poduzetnica i specijalistica za digitalni marketing Selma Čmelik s ciljem da na jednom mjestu umreži sve subjekte iz domaćeg nautičkog čartera te im učini dostupnim informacije koje će njihovo poslovanje podignuti na višu razinu.

„Uočila sam potrebu i imala veliku želju stvoriti jedinstveni prostor za profesionalce u nautičkom sektoru – vlasnike i rukovoditelje čarter tvrtki, operativce, servise usko povezane s industrijom. Mjesto na kojem će pronaći sve informacije i alate koji će im pomoći unaprijediti i razviti poslovanje u sektoru koji unatoč pandemiji, pokazuje veliki potencijal“, kaže Selma Čmelik koja je veliki dio svog radnog vijeka provela upravo u čarteru.

Do sada je čarter sektor informacije i trendove dobivao iz izvora primarno namijenih srodnim industrijama poput one hotelijerske no došlo je vrijeme da zemlja s najvećom čarter flotom na svijetu dobije online prostor namijenjen samo njoj. Upravo je to svrha čarter.hr-a, postati centralno mjesto za one koji rade u čarter industriji, izvor točnih i pravodobnih informacija, korisnog sadržaja, ali i mjesto susreta te razmjene poslovnih ideja.

Osim aktualnih trendova u industriji, praćenja propisa i važnih regulativa, poseban naglasak čarter.hr stavlja na digitalne alate namijenjene upravo toj industriji. Posjetitelji će se tako moći upoznati s najsuvremenijim digitalnim programskim rješenjima koja čarter poslovanju mogu donijeti mnoge benefite i pojednostaviti razne procese.

„Konkurencija u nautičkom čarteru u Hrvatskoj je velika no to ne znači da je odgovor u snižavanju cijena. Modernizacija poslovanje i podizanje kvalitete usluge, koja svakako mora biti što održivija, mogli bi biti puno bolja rješenja. Uz prave informacije lakše, brže i sigurnije donosimo bolje odluke za svoje poslovanje, a znanje o mogućnostima digitalizacije za čarter poslovanja svakako spada u one informacije koje čarter profesionalci žele imati “, ističe Selma Čmelik.

Čarter.hr obuhvatit će tvrtke i subjekte iz sva tri segmenta čartera u Hrvatskoj – one iz standardnog najma plovila bez posade, takozvanog bareboat chartera, zatim crewed yacht chartera kao i one koji se bave guletima i mini kruzerima.

Svaki mjesec posjetitelji će moći pročitati i intervju s važnim akterima na nautičkoj čarter sceni, a za preuzimanje će biti dostupan i koristan edukativni sadržaj te periodički izvještaji koje će korisnici moći preuzeti kako bi mogli pratiti tijek sezone i stanje na tržištu.

Projekt će službeno biti predstavljen na ovogodišnjem Biograd Boat Show-u  21. i 22. listopada, u sklopu poslovnog događaja Croatia Charter Expo namijenjenog čarter tvrtkama.

Više informacija o čarter.hr projektu zainteresirani mogu pronaći na službenoj web stranici www.čarter.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...