33-godišnjak nakon privođenja prijetio da će napraviti bombu i minirati postaju

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 28. rujna 2021., ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjama iz čl. 139. st. 2. i 3. Kaznenog zakona, sve u vezi čl. 51. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak 27. rujna 2021., u dvorištu stambene zgrade u Benkovcu, sreo oštećenika, za kojeg je znao da je bivši policijski službenik, te u namjeri da ga ustraši i uznemiri uputio mu prijeteće riječi koje su kod njega izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Osnovano se sumnja i da je istog dana u prostorijama policijske postaje, u cilju da uplaši i uznemiri policijske službenike koji su postupali prema njemu, u više navrata zaprijetio im da će ih usmrtiti te da će napraviti bombu i minirati postaju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...