Cestitka_Uskrs

Bivša predsjednica Zajednice Talijana Zadar iz udruge izvukla preko 560 tisuća kuna!

Rina Villani, bivša predsjednica Zajednice Talijana Zadar sumnjiči se da je iz udruge izvukla preko 560 tisuća kuna.

Naime, policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.

Naime, 64-godišnjakinju se sumnjiči da je kao odgovorna osoba udruge u razdoblju od početka 2014. godine do kraja 2018. godine, na temelju neistinito sačinjenih ugovora, sebi i njoj bliskim osobama isplaćivala novac za aktivnosti udruge, a koje u stvarnosti nisu održavane.

Nadalje, sumnjiči se da je kao predsjednica udruge neovlašteno koristila novac za osobne potrebe raznih usluga smještaja i prijevoza, a o čemu nije sačinjavala potrebnu dokumentaciju te se navedeni troškovi ne mogu dovesti u vezu s poslovanjem udruge.

Isto tako, sumnjiči ju se da je cilju stjecanja protupravne imovinske na temelju lažno sačinjenog zapisnika sebe imenovala kao ravnateljicu ustanove koja djeluje u sklopu udruge, iako za to nije imala formalne uvjete, na osnovu čega je sebi isplaćivala plaću, pored dohotka kojeg je primala kao predsjednica udruge.

Navedenim protupravnim radnjama udruzi je pričinjena materijalna šteta u iznosu od preko 560 tisuća kuna. Protiv osumnjičene je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...