Botić zatražila brisanje HDZ-a iz registra stranaka: “Pozivam Ustavni sud da razmotri nalazimo li se mi u pravno zakonitoj situaciji”

Sjednicu Gradskog vijeća jutros je otvorila Marjana Botić, gradska vijećnica Akcije mladih, koja je za govornicom zatražila brisanje HDZ-a iz registra stranaka.

-S obzirom da se sjednica održava nakon pravomoćne presude stranci HDZ, pozivam Ustavni sud da sukladno svojim ovlastima razmotri da li se mi uopće nalazimo u pravno zakonitoj situaciji. Također, pozivam nadležne institucije, prvenstveno opet Ustavni sud u čijoj je to ingerenciji da razmotrimo brisanje HDZ-a iz registra stranaka i ovdje izjavljujem da se ja nalazim u situaciji da poštujem volju građana koja je izvršena prije pravomoćne presude i pozvala bih institucije da reagiraju u ovom slučaju jer ovo je pravno nezabilježeno u Europskoj uniji, da ovako nešto postoji, poručila je Botić, a predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić zaključio je da se ovdje radi o povredi Poslovnika.

Nakon Aktualnog sata, gradonačelnik Branko Dukić podnijet će polugodišnje izvješće o radu, a sve oči bit će uprte u rebalans kojim KK Zadru trebaju nova tri milijuna kuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...