Ćurković, trener NK Zemunik: “Ako i budemo prvaci, razmišljamo da se u znak protesta ne vratimo u 1. ŽNL”

Nogometni klub Zemunik prošle sezone nesretno je ispao iz 1. ŽNL i trenutno nastupa u drugoj županijskoj ligi. U trećem kolu su na svom igralištu Lužine izbušili mrežu Croatie iz Turnja, te na kraju na kraju slavili visokim rezultatom 10-1. Trenutno zauzimaju prvo mjesto u konkurenciji osam klubova, sa sedam osvojenih bodova, uz dvije pobjede i neriješen rezultat, gol razlika im je fascinantna, 14 postignutih i svega jedan primljeni zgoditak.

Trener NK Zemunika Tomislav Ćurković je zadovoljan početkom sezone, i najavljuje subotnju utakmicu, u 16.30 sati u Galovcu, protiv istoimene peto plasirane momčadi lige.

– Protiv Galovca, koja uopće nije loša momčad, će biti naš pravi ispit vrijednosti, idemo po novu pobjedu i tri boda, želimo biti prvi na kraju sezone, kazuje Ćurković.

Prošle godine ste nesretno ispali iz 1. ŽNL, zašto ?

– Ispali smo zahvaljujući nekim drugim klubovima koji su namještali utakmice u posljednjim kolima, to je sramotno. Prvi koji je počeo kupovati utakmice bio je NK Škabrnja, također i NK Dragovoljac je pustio utakmicu, NK Pakoštane i NK Bibinje su isto sudjelovali u puštanju utakmica, to je sramotno, priča Tomislav.

Koji su vaši potezi nakon ovakvih stvari ?

– Želimo osvojiti 2. ŽNL, ali zbog ovakvih sramotnih radnji ako na kraju i budemo prvaci, razmišljamo da se u znak protesta ne vratimo u 1. ŽNL., veli trener NK Zemunik.

Kako se financirate ?

– Klub je u vlasništvu Općine Zemunik, od kojih godišnje dobivamo 90 tisuća kuna. Igrači igraju iz gušta, besplatno, devedeset posto naših igrača je iz Zemunika, tek nekoliko njih je stiglo sa strane. Jedino što plaćamo igračima je večera, svakog petka na našim Lužinama roštiljamo, kroz smijeh je završio Tomislav Ćurković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...