“Dosje Darije Katuše s opomenama pred otkaz i peticijom zbog mobbinga nestao je iz bolničke arhive, u tri godine 64 djelatnika dala su otkaz”

Sindikalni povjerenik Sindikata medicinske sestre/tehničari zajedno Ivan Brala uputio je otvoreno pismo županu Božidaru Longinu u kojem mu poručuje da je uvrijedio sve medicinske sestre zaposlene u zadarskoj Općoj bolnici.

Podsjetimo, Longin je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine na pitanje o mobbingu u bolnici odgovorio kako mu ne pada na pamet baviti se medicinskim sestrama.

“Poštovani župane Longin, prije nekoliko dana na županijskoj skupštini, na upit vijećnika dr. lvice Žuvele, a vezano za produženje mandata glavnoj sestri bolnice Dariji Katuši, javno ste uvrijedili sve medicinske sestre zaposlene u OB Zadar. Točnije, izjavili ste da se nemate namjeru baviti sa sestrama u bolnici!

Da Vas podsjetim da je Zadarska županija osnivač i vlasnik OB Zadar, te da biste Vi kao župan itekako trebali voditi brigu o svom zdravstvenom i nezdravstvenom kadru zaposlenom u firmi koja je pod ingerencijom županije.

Glavna sestra bolnice ili pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo koja nam je nametnuta, ima zavidan dosje s više opomena pred otkaz, peticijom zbog mobinga itd. Dokumenti koji to dokazuju su nestali iz bolničke arhive. U protekle tri godine 64 djelatnika su dala otkaz, na objavljene natječaje se nitko ne javlja iz svima nama znanih razloga, a župana to ne zanima jer zašto bi se on bavio sestrama u bolnici?

Kako licemjerju nema granica, pokazuje i podatak da je Darija Katuša, prije nego li će biti imenovana za glavnu sestru bolnice, Vašom osobnom odlukom postavljena u Upravno vijeće OB Zadar, što se pokazalo kao prečac do funkcije koju sad obavlja i za koju joj je produžen mandat na naredne četiri godine, usprkos protivljenju 90% zaposlenika i trajno narušenim međuljudskim odnosima koje je ista prouzročila.

Dakle župane, bavite se bolnicom kada je to vama od koristi i kada prema Vašoj potrebi OB Zadar koristite u predizbornoj kampanji. To je župane politički neodgovorno ponašanje jednog visokopozicioniranog političara.

Zato Vas ovim putem pozivam da se javno ispričate svim medicinskim sestrama i tehničarima kao i svim zaposlenicima OB Zadar, poručio je Ivan Brala, med.teh. u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...