MotoSurf WorldCup u Zadru; 98 vozača iz 12 zemalja oborilo rekord posjećenosti na najvećem svjetskom prvenstvu u motornim daskama za surfanje

Ovog vikenda održao se UIM MotoSurf WorldCup u Zadru sa startom ispred Falkensteiner Premium Campinga Zadar. 98 vozača iz čak 12 zemalja oborilo je rekord posjećenosti na najvećem svjetskom prvenstvu u motornim daskama za surfanje. Sudionika je bilo iz Koreje, Švicarske, Češke, Austrije, Velike Britanije i dalekog Meksika.

Ayrtona Ebolia iz Meksika Zadar je oduševio: “Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj. Od predivnog grada Zadra, do ovog nevjerojatnog kampa i plaže Borik ispred nje, sve je nestvarno lijepo. No, moja najveća ljubav je naravno more, a čistoća i topla temperatura mora ispred Falkensteiner Premium Camping Zadra dali su nam stvarno savršene uvjete za natjecanje pa sam apsolutno uživao u vožnji.”

U Open class kategoriji, pobjedu je odnio češki vozač Lukas Zahorsky. Domaći vozač Dejan Svirać završio je na 10. mjestu. Majstor Stock Class kategorije Marek Skamla iz Slovačke ostao je na vrhu i nakon kvalifikacija te odnio pobjedu. U Women Class kategoriji pobjednica prvenstva bila je Aneta Šacherová iz Češke. Neki od natjecatelja u Hrvatskoj su boravili već mnogo puta, no to nimalo ne umanjuje njihove doživljaje nakon ovog dinamičnog vikenda. Jedna od natjecateljica bila je i Anya Colley iz Velike Britanije, koja je s osmjehom izjavila: ”U Hrvatskoj sam boravila stvarno mnogo puta i ova me zemlja uvijek zove da se ponovno vratim, ali kombinacija njezinih ljepota i sudjelovanja u svjetskom prvenstvu u meni omiljenom sportu, za mene je zbilja nešto posebno. A uz to, lokacija ovogodišnjeg natjecanja je nevjerojatna! Oduševio me Falkensteiner Premium Camping Zadar jer je smješten je u borovoj šumi, odmah pored toliko bistrog mora, a ponovno tako blizu gradu i već sada znam da ću se ponovno vratiti u Zadar, i to jako brzo!”

U Juniors class kategoriji dominirala je češka vozačica Eliska Matouskova koja je predstavljala MP Sports Team. Rookies Class kategoriji sjajnu predstavu donio nam je Alex Lukscheider, dok je u Electric Challenge kategoriji – disciplini na potpuno električni pogon – Michal Skocek preuzeo je svoju omiljenu ulogu te odnio pobjedu u ovogodišnjem UIM MotoSurf WorldCupu.

“Naši natjecatelji zaista su uživali provodeći vikend u ovom nevjerojatnom gradu i prekrasnom kampu Falkensteiner Premium Camping Zadar. Imati finalno natjecanje ovdje stvarno je završilo sezonu na najbolji mogući način, pogotovo nakon poprilično teške godine s puno izazova”: rekao nam je Martin Jančálek, direktor MotoSurf WorldCupa i član UIM-a MotoSurf odbora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...