Na zadarskom području sinoć zabilježeno preko 1000 udara munja unutar dva sata

U noći s utorka na srijedu nad sjevernom Italijom formirao se sekundarni ciklonalni centar koji je tijekom noći sve naglašenije djelovao na vrijeme na Jadranu. Do 1 sat iza ponoći obilne oborine pale su na sjeveru Dalmacije. Prema podacima mreže Pljusak.com, 64 litre po kvadratnom metru pale su u Starigradu Paklenici. Pag je dobio 38, Sveti Rok 36, Crni vrh 28 itd.

Sredinom noći grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je okolicu Biograda na Moru i Dugog otoka. Dio istog grmljavinskog sustava zahvatio je i Ravne kotare, javlja Dalmacija Danas. Zabilježeno je preko 1000 električnih pražnjenja iz oblaka u 120 minuta. Neverini su se potom nastavili kretati put jugoistoka.

DHMZ je podsjetimo izdao upozorenje o promjeni vremena. Izdano je narančasto i crveno upozorenje za velik dio Jadrana.

“Iznadprosječno toplo vrijeme na kraju rujna i početku listopada, koje u Hrvatskoj popularno nazivamo babljim ljetom ili Miholjskim ljetom, završit će tijekom srijede dolaskom vlažnog i hladnog zraka. Nerijetko će biti obilne oborine, a temperatura zraka će se u četvrtak 7. listopada osjetno sniziti, u unutrašnjosti ponegdje 10 do 15 °C u odnosu na one s početka tjedna, 4. i 5. listopada 2021. g.”, naglasili su.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...