Nesreća zvana treća četvrtina; Zadar nakon drame u Beogradu upisao poraz od FMP-a

Košarkaši Zadra nakon drame u Beogradu upisali su poraz od ekipe FMP-a u 6. kolu AdmiralBet ABA Lige. Zadrova prednost u jednom trenu bila je i dvoznamenkasta, no serija FMP-a u trećoj dionici presudila je danas igračima trenera Anzulovića.

Prva četvrtina napadački je s obje strane bila jako dobro otvorena, FMP je ipak nešto spretniji bio u realizacijama s parketa na startu pa je zato i držao vodstvo kroz jedan dio prvih deset minuta. Zadar je ipak na kraju uspio povezati svoje redove te je tricom kapetana Dominika Mavre s istekom vremena povećao prednost gostiju na 24:29.

Dobru igru Zadar je potvrdio i u drugoj dionici, iako je sastav Beograđana nekoliko puta stizao vrlo blizu priključka, gosti iz ‘Grada košarke’ uvijek bi se vraćali na neke malo respektabilnije rezultatske pluseve, pa su tako svega minutu i trideset sekundi prije isteka 20. minute na svom kontu imali i vodstvo od deset koševa razlike (36:46). Uz jednu dozu slabije koncentracije Zadrana FMP je uspio do kraja drugog djela prednost smanjiti na tri koša, te je utakmica ponovno dobila epitet zanimljive.

Već godinama momčad Zadra prati nesreća zvana treća četvrtina. To je dionica u kojoj Zadar najčešće zna ili prelomiti ili izgubiti susret, a slučaj je to nažalost bio i danas. FMP je furiozno projurio kroz treću četvrtinu ostavivši Zadar na svega deset ubačaja tokom tog vremenskog razdoblja i sve ono dobro što su gosti gradili tokom prve dvije dionice palo je u vodu, dok je na semaforu svjetlilo 66:57.

Zadar je serijom 0:9 na početku zadnje četvrtine potpuno poništio sav trud igrača Nenada Stefanovića i vratio se u utakmicu. Pokušavali su gosti preokrenuti susret na svoju stranu no nije išlo. FMP je prvenstveno zahvaljujući ubačajima s linije za slobodna bacanja dizao svoju prednost i tako je Zadar još samo kod 75:74 bio blizu, no domaćin se odvojio na 83:74 i tu je priči bio kraj. FMP je na kraju slavio s 83:76, a najbolji igrač domaćeg sastava bio je Bryce Jones s 16 koševa, a pomagao mu je i Danilo Tašić s 13. Za Zadar Aleksandar Bursać zabio je 14, Pavle Marčinković 12 dok je Justin Carter uz 11 koševa uhvatio i 9 skokova.

Trener Zadra, Vladimir Anzulović: ‘Spremali smo se za pritisak FMP-a u trećoj četvrtini koji je bio očekivan no na njega nismo dobro reagirali. Uspjeli smo vratiti utakmicu na jednu loptu u nastavku, no mislim da je na kraju presudio jedan posjed koji je otišao na stranu FMP-a. Čestitam igračima FMP-a na pobjedi i svojim igračima na sjajnoj borbi. Imali smo tešku utakmicu u petak koja nas je iscrpila, no mislim da ako ovako nastavimo uz ovo htijenje i s ovom borbenošću sve će biti kako treba. ‘

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...