Počeo još davne 1984. u Bagatu; Anđelko Telesmanić krv je dao čak 100 puta: “Imam nasljednike u sinu i supruzi”

Na tradicionalnoj svečanosti u povodu Dana darivatelja krvi uručena su priznanja osobama koje su dale doprinos radu Društva crvenog križa Zadarske županije. Prigodne zahvalnice dobile su 4 žene koje su donirale krv više od 35 puta i 16 muškaraca koji su krv dali 50 puta, a priznanja su uručena i osobama koje su doprinijele razvoju i popularizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi u Zadarskoj županiji te darivateljima koji zbog zdravstvenih razloga to više nisu u mogućnosti biti.

„Naša Županija sufinancira rad Crvenog križa i činit ćemo to i dalje svjesni koliko je važna njihova uloga u društvu. No, na vašem primjeru vidimo kako novac nije onaj koji sve rješava, nije onaj koji ima najveću vrijednost. Vaš dar daleko je vrjedniji. Svojim primjerom, nadam se, potaknut ćete i druge naše sugrađane na nesebičnost, a sve nas već ste odavno učinili ponosnima“, istaknuo je župan Božidar Longin koji je, zajedno s novim vodstvom Crvenog križa, predsjednikom županijskog društva dr. Davorom Dorčićem i ravnateljem gradskog društva Šimom Lisicom te voditeljicom Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar dr. Marijanom Nadinić uručio prigodna priznanja.

„Najvažniju ulogu dobrovoljni darivatelji krvi imali su u onim teškim godinama Domovinskog rata kada su se bitke vodile ne samo na bojišnici, već i u bolnicama u kojima su liječnici ratovali protiv smrti. I u mirnodopsko doba bolnice i dalje imaju velike potrebe za krvi zbog operacija koje se svakodnevno obavljaju, a situacija je još zahtjevnija tijekom ljetne turističke sezone zbog porasta prometnih nesreća. U takvim situacijama, vi ste oni koji, uz liječnike, spašavate živote“, poručio je Longin dobrovoljnim darivateljima krvi okupljenima u hotelu Kolovare.

Anđelko Telesmanić koji je primio priznanje za 100 puta darovanu krv otkrio je kako je s darivanjem krvi počeo još 1984. godine u svojoj tadašnjoj tvrtki Bagat.

„Kasnije sam nastavio redovno davati krv, a još uvijek dajem u sklopu aktiva DDK-a Silba. Nažalost, s godinama moramo prestati davati krv, ali drago mi je da već imam nasljednike u svojem sinu i supruzi koji su također dobrovoljni darivatelji i na koje sam ako ponosan“, istaknuo je Telesmanić.

Zahvalnice za 100 puta darovanu krv: Telesmanić Anđelko.

Zahvalnice za 50 puta darovanu krv: Antolović Denis, Bach Filip, Batur Stanko, Bičić Šime, Blaslov Siniša, Bugarija Mate, Dandić Dragiša, Krešan Zoran, Laštro Josip, Markulin Kažimir, Parić Ivan, Perović Denis, Perović Damir, Petković Đuro, Svirčić Goran, Šutalo Vladimir.

Zahvalnice za 35 puta darovanu krv: Bralić Snježana, Glavan Mirjana, Nižić Svemirka, Vuksan Mirkica.

Zahvalnice za poticanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć u organiziranju akcija: Baraba Radojka, Dušević Mladen, Đuriš Jelena, Jurin Venci, Lisica Zoran, Mikulić Ivica, Mišlov Dario, Pavić Ljubo, Perina Karmen, Vicković Goran, Vuica Branko.

Zahvalnice za dosadašnju iskazanu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku: Barbaroša Željko, Lisica Boris, Mikulić Roko, Mišlov Lidija, Sikirić Klement, Stipanić Ivica, Sutlović Zdravko, Kocanović Tihomir.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...