Zubčić najavio kandidaturu za predsjednika županijskog SDP-a: “Svi u društvu bi trebali biti jednaki, da se nikog ne pita ‘kako se preziva’ i ‘tko mu je ćaća'”

Županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić na predstojećim unutarstranačkim izborima će se kandidirati za predsjednika SDP-a Zadarske županije. To je najavio na svojoj Facebook stranici, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Način na koji sam se dosad, a mislim i nastaviti, bavio politikom je biti uporan u stavovima, ne odstupati od temeljnih vrijednosti, biti pomalo i “lud” izvlačeći stvari na čistac. Pa povremeno čak i biti malo dosadan u svemu tome. No, nema druge do ustrajnosti.

Polazeći od temeljnih vrijednosti da bi svi trebali u društvu biti jednaki i ravnopravni tako da se nikog ne pita “kako se preziva”, “koju člansku iskaznicu ima” ili “tko mu je ćaća”. Već samo da se pita “u čemu si najbolja/najbolji”. Kako je naš Blagoje Bersa rekao: “Nijedan se čovjek na ovome svijetu ne rađa, ne živi i ne umire, a da za sobom ne ostavi traga.”

Pa hajmo ostaviti sa sobom trag solidarnosti, da kao društvo u cjelini pomognemo onima najranjivijima. Ajmo kao društvo naučiti pružati ruku posrnulim da se dignu, pa u konačnici da naučimo i pružati ruku dijaloga.

Pred SDP-om u Zadarskoj županiji je zahtjevno vrijeme. A zahtjevna vremena iziskuju hrabre odluke i argumentirane i jasne stavove. To je ono što i mislim ponuditi. Otvarati teške i zahtjevne teme i ne odustajati, a istovremeno jasno iznositi našu viziju društva.

U narednom razdoblju ću prezentirati i moju vlastitu viziju, kako stranke, tako i društva. Te se nadam da će ljudi prepoznati vrijednosti za koje se vrijedi boriti.

Za kraj ove, ipak samo najave, znajte jedno: Sloboda je neprocjenjiva!”, poručio je Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...