Biloglav: “Podržavam prosvjede, mjesto mi je među ljudima na ulici, ne u gradskoj vijećnici”, Pupić Bakrač: “Ukoliko me netko zaustavi na ulazu, održat ću konferenciju na nasilan način”

Nakon što je vijećnica Akcije mladih Marjana Botić jutros zatražila ostavku Nacionalnog stožera uz poruku da su covid potvrde neustavne, a “testiranje zarada ne zdravlje”, slične stavove iznijeli su i njezin stranački kolega Marko Pupić Bakrač i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta.

-Osjećam potrebu da se solidariziram sa ljudima koji danas ne mogu na posao, u državne institucije,poštu… Na djelu je segregacija, prisila i progon koja se provodi na protuustavan i protuzakonit način. Što i kojem smjeru to ide ne treba ići ni u bližu i u dalju prošlost dovoljno je pogledati danas Austriju i Australiju. Bez ustručavanja i kzmanja treba reći da je to fašizam novog doba. Da li sam se cijepio ili radio testove moja je osobna stvar iz mog zdravstvenog kartona za što me nitko nema pravo pitati niti tražiti na uvid. Danas prilikom ulaska u GV na radno mjesto na koje sam izabran neću pokazati ni COVID potvrdu ni negativan test.  Kao što sam naveo to me nitko nema pravo pitati a posebno ne zaštitarska služba koja radi po Zakonu o privatnoj zaštiti i isključiva ingerencija im je zaštita objekata i ljudi. Ukoliko u dolasku u GV na sjednicu vijeća budem zaustavljen na protuzakonit i nasilan način održati ću konferenciju za medije na ulasku u zgradu, rekao je Pupić Bakrač.

Biloglav ističe da je podatak je li prebolio Covid ili ne, njegova privatna stvar.

-Jučer sam  obavijestio nadležne u gradskoj upravi da neću doći na današnju sjednicu Gradskog vijeća. Jesam li ili nisam prebolio Covid -19, jesam li se cijepio ili  nisam, imam li   tzv. kovid potvrdu ili nemam je  moja privatna stvar i ne pada mi  na pamet  to  ikomu dokazivati uključujući  portire i  zaštitare. Kad god mi obveze dopuste bit ću na ulici s  građanima. Podržavam  njihova prosvjedna okupljanja , u prvom redu zahtjev za  ukidanje  bilo kakve segregacije i diskriminacije i smatram da mi je u ovom trenutku mjesto  među njima, a  ne u Gradskoj vijećnici, poručio je Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...