Vicković: “Prije smo u prosjeku cijepili 300 osoba dnevno, sada preko 1200”

Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije dao je komentar o trenutnoj situaciji s cijepljenjem.

Na području naše županije cijepljeno je 46 posto stanovništva s dvije doze. Preko Zavoda za javno zdravstvo otvorili smo punktove za cijepljenje diljem županije, konkretno u Biogradu, Pagu, Benkovcu, Kalima, Obrovcu i Gračacu, a kako bi se cijepili stanovnici koji nisu u mogućnosti doći u Zadar. Na cijepilištu u Zadru, vidite i sami, svakog je dana sve veća i veća gužva, tako da ćemo produžiti radno vrijeme. Vjerojatno već sljedeći tjedan uvodimo popodnevnu smjenu u petak. Dakle, u četvrtak i petak punkt na višnjiku radit će u popodnevnim satima, a ostale dane ujutro, uključujući subotu i nedjelju, kazao je Vicković.

Što zbog udara četvrtog vala u kojem svakodnevno bilježimo preko 6 tisuća zaraženih, što zbog uvođenja covid potvrda u javne i državne službe, zabilježen je porast zainteresiranih za cijepljenjem.

U odnosu na pretprošli tjedan, porast je za 60 posto. Mi smo u prosjeku cijepili 300 osoba dnevno, sada cijepimo preko 1200, što na Višnjiku, punktovima diljem županije i na Zavodu za javno zdravstvo, zaključio je Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...