“VOLONTERSKA RUKA” Počele prijave za najistaknutije volontere u Zadarskoj županiji

Volonterski centar Zadar i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu priznanja istaknutim volonterima/kama i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije.  Priznanje „Volonterska ruka“ se dodjeljuje organizacijama i volonterima/kama koji/e doprinose  razvoju i promociji volonterstva.

Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera/ki i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.

Želja im je potaknuti organizacije da se što više usmjere ka volonterskom potencijalu te da se njihov rad i trud dosad, ali i u budućnosti, cijeni i nagrađuje.

Na natječaj za dodjelu Priznanja „Volonterska ruka“ mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fondacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba) s područja Grada Zadra i Zadarske županije.

Organizacije u priloženom obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za svoj razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije. Prijaviti se mogu dakle:

-Organizacije koje u svoj rad uključuju volontere/ke
-Organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva
-Organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika/ica
-Organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.

Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Volonterskog centra Zadar.

Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera/ki u dosadašnjem radu te volontera/ki koji/e su se posebno istaknuli u radu organizacije.

Obavještavaju se svi zainteresirani da obrasce za prijavu te upute za prijavitelje mogu pronaći na web stranici www.vczd.org, te da ih potom ispunjene pošalju na e-mail adresu [email protected]  najkasnije do 29.11.2021. godine.

Dodjela Priznanja „Volonterska ruka“ održati će se 3. prosinca 2021. U Kneževoj palači s početkom u 13 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...