Vučetić: “Na utakmici Zadra sam bio još kao dijete. Meni je pogrešno da se razvija socijalna osjetljivost prema igračima KK Zadra”

Razgovarali smo s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Zadra Markom Vučetićem povodom uvjeta oko dodjele tri milijuna kuna KK Zadru iz gradskog rebalansa proračuna. Uvjeti su da se novi sportski direktor KK Zadra izabere javnim natječajem, zatim preuzimanje odgovornosti, odnosno ostavkom odgovorne osobe u KK Zadru ( vjerojatan je odlazak team managera Branimira Longina), izbor novog Nadzornog odbora kluba u koji bi trebali ući Enio Meštrović, Ante Rubeša i Dado Burčul, jedan predstavnik veterana KK Zadar, četiri sponzora i malih dioničara.

 

Gospodine Vučetić jeste li ste ikada u životu bili na jednoj utakmici KK Zadra ?

– Bio sam još kao dijete u starim Jazinama dok sam išao u osnovnu školu, na utakmici u dvorani Krešimir Ćosić nisam bio. Sport nije moj put, emocionalno nisam vezan za košarku i zato mogu donositi zdrave odluke. Mene smeta zatvaranje jedne male interesne sfere koja nas pretvara u gubitaše i otimače novaca siromašnim građanima.

Osobno imate li vi što protiv same košarke ?

– Nemam ništa protiv košarke u Zadru, ja sam za to da se grad Zadar i dalje identificira s košarkom, ali da to ne bude opravdanje za političke sumnjive radnje u klubu. Nije problem dati ta tri milijuna kuna klubu, ali onda ni ne treba biti gubitaš, smatram ako se već da taj novac, da se onda preko rezultata kluba grad razvija i zarađuje.

 

Objasnite malo ?

– Svi oni koji su navijači, a i bivši igrači su ostrašćeni i ne mogu donositi zdrave odluke i zbog toga će biti prevareni.

Bez prisustva medija u četiri oka gradonačelnik Branko Dukić je s Eniom Meštrovićem i ostalima usuglasio uvjete kako bi klub dobio tri milijuna kuna, mislite li da je tu bez kamera i mikrofona sve bilo pošteno ?

– Mi to ne znamo jer taj sastanak se nije odvijao pred očima javnosti.

Spominje se i potpuno novi NO kluba ?

– Ja transparentnost ne doživljavam time što će se se promijeniti NO i da neki novi ljudi u njemu imaju povlaštene informacije, ja sam za to da se uvede posebna aplikacija u kojoj će svi građani i mediji imati uvid u tijek i potrošnju novca u KK Zadru. Pa i ovaj novi NO KK Zadra, uostalom kao i onaj prošli bit će politički opterećen. Primjerice, Enio Meštrović , Ante Rubeša i Dado Burčul će vlastitu političku karijeru vezati za ono što će se događati u novom NO KK Zadar.

Mislite li da će se s novih tri milijuna kuna pomoći stvari pomaknuti na bolje u KK Zadru ?

– Ništa bolje neće biti, samo će se promijeniti novi ljudi, imat ćemo potpuno isto stanje kao i do sada u KK Zadru, a klub će se financirati na isti način kao prije, dakle iz sredstava Grada Zadra.

Klub će ipak malo lakše disati kad im se uplatiti taj iznos ?

– Meni je pogrešno da se razvija neka socijalna osjetljivost prema igračima KK Zadar, ako smo već socijalno osjetljivi, ja bi taj novac prije dao socijalno osjetljivim skupinama, a ne igračima KK Zadar. Taj klub se mora isključivo promatrati kroz razinu sportskih rezultata i brendiranja samog grada, ali ništa se po tom pitanju i dalje ne čini.

To je vaš stav ?

– Da, uvodi nas se u svijet lažnih emocija, uistinu je lažna emocija kako svi građani Zadra trebaju razviti empatiju prema stanju u KK Zadru.

Što bi poručili navijačima KK Zadar ?

– Navijači ne smiju biti instrumentalizirani u političke svrhe, oni su tu da bodre klub s ciljem postizanja što boljih rezultata,  da svojim navijanjem pomognu da KK Zadar pobjeđuje, ne trebaju nam navijači koji koji bi vršili politički pritisak na KK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...