Zadar potencijalni domaćin Europskog prvenstva u boksu, Karlović: “Odluku ćemo znati za tjedan dana. Voljni smo organizirati ovo veliko natjecanje”

Krajem ožujka i početkom travnja sljedeće 2022. godine, Hrvatski boksački savez bit će domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22. To je dosad peto europsko prvenstvo u svim dobnim kategorijama koje će biti organizirano u Hrvatskoj i najveće od 2004. godine kada je Pula bila domaćin seniorskog EP-a. Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 bit će u svakom slučaju najbrojnije po broju sudionika jer na jednom mjestu okuplja sve najbolje mlade europske boksače i boksačice.

Za proljeće 2022. godine u Hrvatskoj nekoliko je potencijalnih gradova domaćina: Zadar, Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin i Poreč. Organizacija koju pokriva Europska boksačka federacija velikog boksačkog natjecanja za muškarce i žene istodobno, izuzetno je zahtjevna, a na EP-u će nastupiti brojni boksači koji već nose kvalitetu europskog boksa i osvajači su medalja za svoje države na najvećim natjecanjima, kao i nedavno na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak u obilasku je potencijalnih gradova domaćina. U Zadru je održao sastanak s istaknutim boksačkim djelatnicima, članom Izvršnog odbora HBS-a Petrom Špikom i Petrom Kneževićem, te direktorom Sportskog centra Višnjik, Denisom Karlovićem.

– Zadrani s puno entuzijazma i pozitivnih ambicija žele domaćinstvo Europskog prvenstva. Naša je dužnost razgovarati sa svim potencijalnim domaćinima i na vrijeme krenuti s organizacijom koja mora biti na najvišoj razini prema kriterijima EUBC-a. Ne sumnjam da će Hrvatska biti uzoran domaćin, a kvalitetna i pravodobna priprema jamči uspjeh. Predstavit ćemo se i s odličnim mladim boksačicama i boksačima koji će konkurirati za medalje i koji su se već istaknuli na međunarodnoj sceni”, istaknuo je predsjednik HBS- a Bono Bošnjak.

Denis Karlović direktor ŠC Višnjik oprezan je u najavama.

– Mi jesmo kandidati, voljni smo organizirati ovo veliko europsko natjecanje, odluka je na HBS koji će odluku donijeti najkasnije za tjedan dana.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...