Zadar potencijalni domaćin Europskog prvenstva u boksu, Karlović: “Odluku ćemo znati za tjedan dana. Voljni smo organizirati ovo veliko natjecanje”

Krajem ožujka i početkom travnja sljedeće 2022. godine, Hrvatski boksački savez bit će domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22. To je dosad peto europsko prvenstvo u svim dobnim kategorijama koje će biti organizirano u Hrvatskoj i najveće od 2004. godine kada je Pula bila domaćin seniorskog EP-a. Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 bit će u svakom slučaju najbrojnije po broju sudionika jer na jednom mjestu okuplja sve najbolje mlade europske boksače i boksačice.

Za proljeće 2022. godine u Hrvatskoj nekoliko je potencijalnih gradova domaćina: Zadar, Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin i Poreč. Organizacija koju pokriva Europska boksačka federacija velikog boksačkog natjecanja za muškarce i žene istodobno, izuzetno je zahtjevna, a na EP-u će nastupiti brojni boksači koji već nose kvalitetu europskog boksa i osvajači su medalja za svoje države na najvećim natjecanjima, kao i nedavno na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak u obilasku je potencijalnih gradova domaćina. U Zadru je održao sastanak s istaknutim boksačkim djelatnicima, članom Izvršnog odbora HBS-a Petrom Špikom i Petrom Kneževićem, te direktorom Sportskog centra Višnjik, Denisom Karlovićem.

– Zadrani s puno entuzijazma i pozitivnih ambicija žele domaćinstvo Europskog prvenstva. Naša je dužnost razgovarati sa svim potencijalnim domaćinima i na vrijeme krenuti s organizacijom koja mora biti na najvišoj razini prema kriterijima EUBC-a. Ne sumnjam da će Hrvatska biti uzoran domaćin, a kvalitetna i pravodobna priprema jamči uspjeh. Predstavit ćemo se i s odličnim mladim boksačicama i boksačima koji će konkurirati za medalje i koji su se već istaknuli na međunarodnoj sceni”, istaknuo je predsjednik HBS- a Bono Bošnjak.

Denis Karlović direktor ŠC Višnjik oprezan je u najavama.

– Mi jesmo kandidati, voljni smo organizirati ovo veliko europsko natjecanje, odluka je na HBS koji će odluku donijeti najkasnije za tjedan dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...