Zadarska bolnica od Europe dobila UVD robot za dezinfekciju vrijedan 470 tisuća kuna

Donacijom Europske Komisije Opća bolnica Zadar bogatija je za novi UVD robot za dezinfekciju za potrebe provedbe rutinske, ali i protuepidemijske dezinfekcije visokorizičnih odjela.

Donacija je dio instrumenata Europske Komisije za hitnu potporu državama članicama u borbi protiv širenja SARS-CoV-2 virusa, a vrijednost doniranog robota OB Zadar je 470.000,00 kuna.

Novi UVD robot stavljen je na raspolaganje Odjelu za objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP) zbog velike frekvencije broja pacijenata i dinamike u broju dnevne obrade gdje je potrebno osigurati sigurno okruženje iza pregleda i dijagnostike svih pacijenata.

Prednost pokretnog UVD robota uključuje njegovu jednostavnost uporabe, minimalnu potrebu posebne praktične obuke za osoblje koje održava okolinu i za razliku od drugih inovativnih uređaja za dezinfekciju prostora, ne zahtijevaju da se vrata i ventilacijski otvori na sobi hermetički zatvore.

Robot osigurava sigurno okruženje za skrb i dijagnostiku bolesnika, ali i sigurno radno okruženje za zdravstvene djelatnike za prevenciju svih infektivnih bolesti, a naročito u borbi protiv globalne pandemije uzorkovane SARS-CoV-2 virusom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...