Dok je na Adventu obavezna, na klizalište se može bez covid potvrde; Karlović: “Uspjeli smo jer je riječ o sportskom sadržaju”

Temeljem pisanih preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo korištenje klizališta u Športskom centru Višnjik, u sklopu Zimskoga parka, moguće je bez covid potvrde.

Preporuka je stupila na snagu u subotu, 4. prosinca.

Na klizalištu se i dalje provode mjere osobne higijene, uporaba maski, međusobnog razmaka korisnika na način da je za jednoga korisnika osigurano osam četvornih metara te s ograničenjem od najviše 100 (stotinu) korisnika u zadanom vremenskom intervalu.

Sjetimo, za ulazak na Advent i dalje će biti potrebna covid potvrda. Iako je 24 ugostitelja popisalo peticiju za uklanjanjem potvrda i ograda zbog smanjenog interesa posjetitelja, zadarski organizatori nisu uspjeli promijeniti mjeru koja vrijedi na manifestaciji, a koja im je uvjetovana ugovorom.

S obzirom da klizalište sportski sadržaj, uspjeli smo dobiti organizaciju bez covid potvrda. Naravno, treba se pridržavati svih ostalih mjera, među kojima je ona o maksimalnom broju ljudi koji se u isto vrijeme mogu naći na istom prostoru. Mi imamo 800 kvadrata i sukladno tome nam je određen broj posjetitelja. Baš kako bismo izbjegli strože mjere ove godine nismo stavljali šator. Time smo riskirali manji broj posjetitelja kada pada kiša, a vrijeme nas nije baš poslužilo posljednjih dana. Nadamo se da će oko Božića i Nove godine biti ljepše. Bez obzira na to, kako su korisnici klizališta uglavnom naši najmlađi sugrađani, primijetili smo kako je interes za veći nego prije dvije godine, kaže nam Denis Karlović, direktor Višnjika.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...