Dr. Karuc, OB Zadar: “Ne slušajte gluposti, na odjel dolaze sve mlađi ljudi, neki završavaju i tragično”

Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, rekao je da je u bolnici u Zadru na respiratoru trenutačno 40-ak bolesnika, od toga sedam na respiratoru, od kojih je četvero u kritičnom stanju.

“Na odjel dolaze sve mlađi pacijenti. To je karakteristika ovog vala, na žalost završavaju i tragično. Riječ je o doista teškoj bolesti, često krene loše, često imamo problema s bolesnicima, rodbinom, ali kad napravite nešto dobro i onda izađete i čujete sve puste gluposti, napade, sve što se događa oko nas, meni i velikom broju mojih kolega jednostavno dođe da se zapitamo – što nam sve ovo treba”, rekao je Karuc.

Poslao je poruku vezano za cijepljenje.

“Iako i cijepljeni dolaze na odjel, svakodnevno smo svjedoci da cijepljeni imaju blažu kliničku sliku, da im bolest traje kraće, osobito kod starijih od 60 godina”, rekao je Karuc za HRT.

Kazao je da su imali pacijenta oboljelog od covida starijeg od 100 godina koji je bio cijepljen i otišao je kući nakon liječenja.

“Vjerujem da ne bi preživio da nije bio cijepljen. Ne treba slušati svakoga, pogledajmo oko sebe”, poručio je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...