Hoće li kafići raditi dulje za Badnjak i Novu godinu? Plenković: “Možda dva sata”

Još se točno ne zna kako će ove godine izgledati novogodišnji dočeci jer situaciju diktiraju epidemiološke mjere.

O mogućim opcijama danas je govorio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Komentirao je mogućnost produljenja radnog vremena ugostiteljskih objekata za vrijeme Božića i Nove godine.

“Moramo biti na oprezu. Mislim da postoji neka inicijativa s obzirom na uobičajene aktivnosti koje se događaju na Badnjak i Novu godinu, da se pusti još dva sata da ugostiteljski objekti rade, što nije puno, a akomodiralo bi se situaciji koja je neizbježna”, kazao je.

Nastavno na temu osvrnuo se i na referendum Mosta

– Ono što je jako važno, cijela inicijativa nema veze sa zdravstvenom zaštitom. Budući da je riječ o ljudima koji su, kako smo čuli u Saboru, rekli da su pogriješili, da su okrenuli sve protiv sebe. Dakle, oni se igraju s ljudima, volontere su nagovorili da stoje danima na cesti i skupljaju potpise. Nećemo kao Vlada promijeniti način odlučivanja u pandemiji koja traje dvije godine. Jesu li oni osigurali cjepivo, novac za radna mjesta, turističku sezonu? Nisu ništa. Narav inicijative čista je destrukcija i samopromocija. I nebriga za poštovanje propisa i zdravlja građana. To je perfidna i zla inicijativa, to je cijela poanta, na mislim na one koji su potpisali, rekao je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...