Počelo prikupljanje potpisa za referendum o covid potvrdama

Most je danas počeo prikupljati potpise za referendum protiv covid potvrda. Kako već neko vrijeme govore, ovime žele ukinuti “stožerokraciju”, a potpise će prikupljati za dva pitanja.

Potpisi će se prikupljati od 4. prosinca do 18. prosinca, na oko 1200 lokacija diljem Hrvatske, objavili su iz inicijative koja se naziva “Dosta je!”.

“Sloboda nema cijenu. I zato se borimo. Protiv ugnjetavanja, protiv nejednakih kriterija, protiv licemjernih mjera. Referendum je jedini legitimni i ispravni način gašenja stožerokracije i vraćanja povjerenja u institucije. U institucije Države za koju se ginulo u Domovinskom ratu. Lomiti mogu, slomiti neće. Potpiši za referendum”, napisali su jutros na društvenim mrežama inicijative.

“Most pokreće inicijativu prikupljanja potpisa za organiziranje referenduma protiv uvođenja covid-potvrda kao uvjeta pristupa radnom mjestu i državnim i javnim institucijama. Inicijalni odbor zajedno s pravnim stručnjacima već se sastao, a trenutno smo u fazi preciznog definiranja referendumskog pitanja. Uskoro ćemo vas obavijestiti o svim detaljima inicijative. Most čvrsto staje u obranu ustavnih vrijednosti! Nećemo dopustiti da se naša ustavna prava krše proizvoljnim odlukama Stožera koji djeluje kao parapolitičko tijelo!”, napisao je svojedobno Božo Petrov na svojim društvenim mrežama.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...