Radeta o Ričardovoj osmrtnici: “Koristit ću ovakve metode za prokazivanje svega trulog u našem društvu”

Jučer je na Gradskom vijeću prihvaćen amandman Enija Meštrovića kojim se 500 tisuća kuna oduzima od svote namijenjene Košarkaškom klubu Zadar. Završila je tako saga oko proračuna.

Meštrović amandman razljutilo je SDP-ovce čiji prijedlog za izmjenom proračuna njegovi vijećnici nisu željeli podržati.

Daniel Radeta objavio je nakon ovog poteza osmrtnicu Ričardu.

“Ža’ mi je čovika. U stvarnom životu on je samo tužan. Njegov jedini cilj je na listi SDP-a ući u Sabor”, odgovorio mu je Enio.

Danas se Radeta ponovno oglasio.

“Vidim da su se uzburkale strasti zbog objave “osmrtnice” imaginarnog lika pod imenom Richard, što mi je u konačnici i bio cilj.

Svjestan činjenice kako ovakve objave nisu najpopularnije i znaju izazvati reakcije kod onih koji ne razumiju ironiju, napravio sam taj oblik političke diverzije kako bi ukazao na dogovore Enia Meštrovića, Akcije mladih i HDZ-a, zbog kojih su jučer ponižene najosjetljivije skupine našeg društva i koje su opet dobile mrvice, a milijunske iznose onaj koji nije trebao.

Kada se netko u kampanji zalaže za stvarne političke promjene i transparentnost, onda to od njega i očekuješ. Ono što se događa u Gradskom vijeću nije nikakva promjena već samo nastavak agonije koja traje godinama.

Najbolji primjer netransparentnosti i dogovora ispod stola je i Odluka o izmjenama Statuta t.d. Tržnica Zadar. Pa evo dragi moji, postavite pitanje Eniu Meštroviću zašto su zajedno s HDZ-om na posljednjoj sjednici GV-a izglasali novi Statut u kojem više nema natječaja, nego se javna površina i prostori daju na zahtjev, to jest potpis direktora.

Mjesec dana prije Odluke, direktor Letinić je mimo zakona i statuta dao kafić svom djelatniku, naravno bez natječaja

Toliko o njihovoj transparentnosti.

Kada imaš medijsku blokadu i dvostruka mjerila i kada je u pitanju političko djelovanje određenih grupacija i stranaka onda jedino što možeš je objaviti nešto na facebooku. Da smo mi u nekom paralelnom svemiru napravili isto što i oni, odavno bi bili nacionalna vijest i to s pravom političkom osmrtnicom.

Nije ovo ni prvi, a ni zadnji put, da ću koristiti ovakve metode za prokazivanje svega onog lošeg i trulog u našem društvu. Zbog objavljenih snimki stare tehničke škole protiv mene se vodila istraga, ali danas se škola obnavlja. Zbog objave zatrpavanja Foše građevinskim materijalom, sezona kupanja i izvlačenja kamenja otvorena je bila još u 3. mjesecu. Itd…

Ako je ovo jedini način da se čuje glas razuma, a na vidjelo izađe što stoji iza ovog igrokaza, onda se ni dalje neću libiti objavljivati sličan sadržaj”, napisao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...