RAZGOVOR Zoran Slavnić iskreno: “Vjerujem policajcu Goranu Opačiću Klempi kada kaže da me je zaštitio u Jazinama”

Nazvali smo košarkašku legendu Zorana Moku Slavnića (72 god, 182 cm.) koji se u Beogradu uspješno oporavlja operacije kuka, rado se odazvao našem pozivu. Podsjetimo, Moka je bio u Zadru na proslavi rođendana Giuseppe Pina Giergie 2017. godine.

 

Pratite li hrvatsku košarku?

– Nekadašnja dva slavna kluba Zadar i Split praktički ne postoje, Cibona se malo budi. Nedavno sam na Tv gledao Marija Hezonju koji igra u Unics Kazanu i oduševljen sam, pa on je strašan kapacitet, nemoguće nešto, mislim da su treneri katastrofa kad to ne primjećuju, i ona budala od trenera u Barceloni gdje je igrao Hezonja to nije uočio.

Tko je od hrvatskih igrača po vama najbolji ikada?

– Za mene je to Ćosić, zatim Kukoč, nakon njega D. Petrović pa Rađa.

Nedavno je u jednom intervjuu Goran Opačić Klempo inače srpske nacionalnosti, koji je u vrijeme bivše države u Zadru radio u policiji, izjavio da vas je pred početak rata zaštitio u dvorani Jazine kad ste gostovali sa Crvenom zvezdom i bili njen trener, i izveo vas iz dvorane, Klepe je tad izjavio “kako se ne trebate bojati jer da u dvorani ima i Srba”, je li to istina?

– Sigurno vjerujem Opačiću Klempi ako je tako izjavio, ne mogu se sjetiti samih detalja, ali mu vjerujem, ja osobno u Jazinama nisam osjećao nikakav strah, ali reći ću vam kako samo budala ne osjeća strah.

Jeste li se ikada osjećali nelagodno u Jazinama?

– Ma malo su nam vikali “srpske svinje” ali nije to ništa, poštivao sam zadarsku publiku, jer je izuzetno dobro poznavala košarku, to su odlični navijači koji su me oduvijek poštivali. Bio sam zadarskim navijačima trn u oku, jer sam uvijek u dvobojima s Pinom Giergiom uspješno izlazio na kraj, to Zadrani nisu voljeli.

Imate li možda neku poruku za Pina Giergiu?

– To je moj idol, ovim putem ga puno pozdravljam, ajde da bar pod stare dane nešto lijepo kaže o meni, jer nikada ništa lijepo nikad nije rekao, nasmijao se za kraj Zoran Moka Slavnić.

 

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...