Sramotno; Na mjesta za invalide u jednom danu parkiralo se 28 zadarskih vozača

U petak, 03. prosinca 2021. godine, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policija je provela akciju nadzora parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom. Aktivnosti su provodili policijski službenici Postaje prometne policije Zadar,  Policijske postaje Pag, Policijske postaje Biograd i policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u koordinaciji sa policijskim službenicima  Službe policije.

Za vrijeme trajanja akcije policija je evidentirala ukupno 70 prekršaja nepropisno parkiranih vozila od čega se 28 prekršaja odnosilo na parkiranje na mjestima namijenjenim za vozila osoba s invaliditetom.

Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Ovom prilikom Policijska uprava zadarska poziva vozače da ne parkiraju na mjestima koja su rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, te da i na taj način vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom kako bi im olakšali svakodnevni život, te da ne zlorabe znak pristupačnosti, jer je znak namijenjen isključivo osobama s invaliditetom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...