Frka Petešić o obnovi stana: “Stjecajem okolnosti ja sam u tom stanu, a nemam veze s tim”

Nakon što je tjednik Nacional objavio da je rekordno poslije potresa obnovljen stan od 96 kvadrata u samom centru Zagreba, koji je u vlasništvu države, a njime se koristi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, cijeli slučaj komentirao je i sam Frka  Petešić.

Na pitanje je li njegov stan obnovljen prije svih u rekordnom roku, kazao je da to nije istina.

“To nije točno. Kao što vam je poznato, nakon potresa u Zagrebu okupili su se suvlasnici zbog okolnosti. Jedan od suvlasnika je bračni par Ćurić i on je okupio sve ostale suvlasnike, a zbog činjenice da je u toj zgradi, mislim, osam stanova, jedan u vlasništvu Državnih nekretnina, uključili su i njih jer bez njih to ne bi bilo moguće. Ja nisam vlasnik stana, nisam u tome sudjelovao”, kazao je. “Stjecajem okolnosti ja sam u tom stanu, a nemam veze s tim”, rekao je, piše Večernji list.

“Dana 2. travnja bio je sastanak svih suvlasnika na inicijativu bračnog para Ćurić jer je on građevinar i usuglasili su se da svi krenu u obnovu”, kazao je Frka-Petešić.

Na pitanje je li njegov stan obnovljen prije, rekao je da nije i da o svemu treba pitati tvrtku Državne nekretnine.

“Ja znam da je nekoliko stanova krenulo u obnovu prije nego što je krenuo moj stan. Oni su pronašli svog izvođača. Doznao sam da su Državne nekretnine imale podizvođača”, kazao je.

Kazao je da nije tražio da se njegov stan što brže obnovi. Dodao je da ne zna kakvu je naljepnicu imala njegova zgrada, ali kaže da misli da je imala zelenu naljepnicu. Rekao je da se njegov stan počeo obnavljati nekoliko mjeseci nakon potresa.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...