Jesu li Rubeša i društvo gradski prostor nelegalno pretvorili u kafić i uzimali dnevni utržak? Ante: “Jedva smo makinu za kavu dobili zbog male potrošnje, pričom ću se možda pozabaviti i na sudu”

U zadarskim kuloarima već neko vrijeme kola priča da Ante Rubeša i njemu bliski suradnici u komercijalne svrhe koriste gradski prostor na Brodarici koji je dodijeljen u ime tamošnje Udruge mladih.

Objekt veličine 19 metara kvadratnih u Ulica Denisa Špike navodno su pretvorili u kafić bez ishođenja dozvole za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a dnevni utržak koristili u privatne svrhe.

Nakon pritiska javnosti i pojedinih medija te spominjanja da se ovdje okupljaju i neka druga lica iz stranke koju Rubeša predstavlja na zadarskoj političkoj sceni,  tobože su ga bili primorani zatvoriti.

Uistinu, štekata više nema, prostor djeluje napušteno.

Razgovarali smo s Rubešom koji odlučno demantira navode o ostvarivanju bilo kakvog profita.

Po uzoru na naše kolege iz Rijeke koji imaju identičan, ali kvadraturom nešto veći prostor pokušali smo napraviti klub koji bi bio za članove Udruge mladih Brodarica, gdje bi mogli dolaziti, družiti se, igrati društvene igre, osmišljavati nove projekte i normalno, gdje bi mogli popiti kavu, čak, sok, colu ili pivu po nekakvoj sniženoj cijeni, što je sasvim legitimno. Pazite, mi kad smo to otvorili, pošto smo uvijek kontra HDZ-a, ne postoji inspekcija koja nije došla u prostor, od sanitarne, porezne, inspekcije rada i tako dalje. Svi su ustanovili da se ovdje ne krši nikakav zakon. Najveći problem kod ovakvih prostora je ako se toči žestoki alkohol, što je zabranjeno zakonom. Svako tko se ikada bavio ugostiteljstvom zna na čemu je zarada, na žestokim pićima i kavama. Mi bi tamo, brat bratu, a prostoru je gravitiralo sveukupno 30, možda 50 članova, popili 15-ak kava dnevno. Pa jedva smo uspjeli dobiti i makinu za kavu zbog male potrošnje. Nikada nismo bili otvoreni za široku populaciju, radili smo za članove Udruge i oni su svi bili i jesu upisani. Dakle, njihovi podaci, počevši od OIB-a uredno se nalaze u registru Udruge, priča Ante.

Odgovara nam gdje je odlazila zarada, ali i najavljuje da bi se ovom pričom mogao pozabaviti i na sudu.

Dakle, članovi su pili pića po smanjenim cijenama, a sredstva su se ulagala u sam prostor. On danas izgleda puno ljepše i kvalitetnije nego kad smo u njega ušli, što je dokaz da tu ne da nitko nije zarađivao, nego profita uopće nije bilo. Postavite pitanje bilo kojem ugostitelju ako ima četiri artikla, a to je sok iz tetrapaka, Karlovačka piva, kava i čaj da li tu ima kakve zarade. Još su naše cijene bile maksimalno snižene… Imam nalaze svih inspekcija, mogu to dati u javni prostor, što sigurno i hoću u neko dogledno vrijeme, možda i u nekom sudskom sporu. To je samo jedna laž koja se spominje već godinama, ali spominju je maliciozni ljudi! Zatvorili smo na kraju kafić jer nije mogao funkcionirati, nismo na Kalelargi, nas 10, 15 dođe ovdje na dnevnoj bazi… I dalje smo u prostoru, nalazimo se, radimo što i prije – igramo društvene igre i osmišljavamo projekte vezane uz rad udruge, zaključuje Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...