Kroz zadarsku Zračnu luku lani je prošlo više od pola milijuna putnika, ljetni mjeseci bili su bolji i od rekordne 2019. godine

Još tri hrvatske zračne luke dostavile su svoju godišnju statistiku za tek završenu 2021. godinu. Zračne luke Osijek, Zadar i Pula zajedno su prihvatile i otpremile više od 795 tisuća putnika, piše Croatian Aviation.

Zračna luka Zadar apsolutni je “hit” među hrvatskim zračnim lukama. Nekoliko ljetnih mjeseci bilo je bolje čak i od rekordne 2019. godine, sve zahvaljujući ponovnom otvaranju Ryanairove baze u zadarskoj zračnoj luci.

Zadar je u prosincu prošle godine imao 1.054 putnika, dakle nešto manje od Pule i Osijeka, no ipak je, u cijeloj 2021. godini, prihvatio i otpremio 513.093 putnika, čime Zadru pripada četvrto mjesto po broju putnika među hrvatskim zračnim lukama. Sukladno najavama za ljetnu sezonu 2022., brojke bi trebale nastaviti rasti, usprkos činjenici da je irski Ryanair odgodio početak prometovanja na 12 linija iz Zadra za lipanj.

Rang lista po broju prihvaćenih i otpremljenih putnika u hrvatskim zračnim lukama je jasna – Splitu pripada prvo, Zagrebu drugo, Dubrovniku treće, Zadru četvrto, Puli peto, Rijeci šesto, Osijeku sedmo, a Braču osmo mjesto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...