Netflix potvrdio drugu sezonu hit serije Squid Game

Druga sezona populerne Netflix serije “Squid Game” je potvrđena od strane Netflix glavnog čovjeka za sadržaj Teda Sarandosa. Još 2021., netom nakon prvih dobrih rezultata gledanosti, Sarandos je bio pitan o drugoj sezoni nasilne južno korejske drame na što je potvrdno odgovorio.

“Apsolutno! Squid Game je tek započeo” – Sarandos je odgovorio. Svrstao je “Squid Game” u Netflixovu zabavnu franšizu u kojem tvrtka vidi potencijalni rast van same usluge gledanja, sa živim iskustvom, videoigrama i robom.

Također, kreator serije Hwang Dong-hyuk je već najavio drugu sezonu. “Bilo je puno pritiska, potražnje i ljubavi za drugom sezonom. Toliko da mi se čini da nemamo drugog izbora!” Hwang je izjavio za AP prošle jeseni.

Od daljnjih informacija, poznato je i da će se glavni glumac Lee Jung-jae vratiti kao Seong Gi-hun.

“Squid Game” je Netflixova najveća dosad TV serija, bazirana na tome da su gledatelji serije zajedno u svijetu pogledali 1,65 milijardi sati serije u prvih 28 dana odkad je objavljena. Serija je ušla u povijest i s nizom nagrada i nominacija. Osvojio i tri Golden Globe nagrade, nagrade kritičara i razna priznanja.

Razlog zašto ide druga sezona je i, jasno, financijske prirode. Netflix je investirao oko 21 i pol millijun američkih dolara za produkciju prve sezone, a procjena je kako je ona zaradila 891 milijun američkih dolara, odnosno 40 puta više od uloženog, javlja Muzika.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...