Nova predsjednica HNK Zadar se predstavila javnosti i najavila buduće poteze: “Idućih nekoliko mjeseci će biti ključno po pitanju financiranja kluba”

U prostorijama kluba jutros se medijima i javnosti predstavila nova predsjednica HNK Zadar Iva Bokanović. Kako je rekla na početku, cijeli život je u sportu, završila je sportsku gimnaziju Vladimira Nazora i sportski menadžment na Kineziološkom fakultetu, a sport ju je definirao kroz  život.

-Po povratku iz Zagreba sam počela raditi u jednoj od najvećih svjetskih firmi za prodaju i iznajmljivanje jahti i mislila sam da sport ostavljam iza sebe u financijskom smislu. Po povratku u Zadar uvijek sam imala želju nešto vratiti zajednici kojoj pripadam, znala sam da će to biti isključivo humanitarno i volonterski. Zato sam se i priključila Zadarskoj dici, humanitarnom klupskom projektu koji je polučio sjajan uspjeh. Kroz sve to sam spoznala perspektivu ovog kluba i mogućnosti njegovog dosega. Kao predsjednica ću volontirati jer, koliko god to zvučalo klišej, iz ljubavi prema zadarskom sportu, tu sam da pomognem klubu i gradu a to je da vratimo HNK Zadar na staze staze slave, rekla je Bokanović i najavila buduće poteze.

-Potrebna je analiza postojećeg stanja koja će biti temelj svega što ćemo raditi u klubu. Mislim na osnovni sektor, poslovni, sportski i sektor odnosa s javnošću. Moram se upoznati s prihodima i rashodima, politikom plaća marketingom i brendiranjem. Kad kažem sportski sektor mislim na prvu momčad i školu nogometa, infrastrukturni sektor će obuhvatiti stadion i pomoćne terene, a sektor odnosa s javnošću je stanje HNK-a Zadar u javnosti. Analiza traje 30-ak dana, računam da će za postavljanje ključnih točaka razvoja strateškog okvira trebati tri mjeseca. Morat ćemo definirati vizije i ciljeve, financije da klub bude održiv, smjernice razvoja i sportski rezultat jer klub mora težiti pobjedama i najvišem rangu. Dugoročna strategija će biti gotova do jeseni ili do Nove godine, a planirat ćemo je i na sedam godina kao što je to napravio Hajduk, dodala je predsjednica kluba i istaknula da će za provođenje spomenute strategije angažirati najbolje stručnjake.

-Čeka me i završetak licenciranja za iduću sezonu, za to moramo predati dokumentaciju do 31. siječnja. To ne odgađa izradu marketinškog plana, nadam se da ću tu imati i podršku medija koji su u ovoj priči izrazito bitni. Napravit ćemo i jednu platformu koja je već u izradi a temeljit će se na dvosmjernoj komunikaciji. Grad će u drugom mjesecu morati izglasati hoćemo li ići u preoblikovanje u sportsko dioničko društvo, to će dati odgovore na mnoga pitanja. Idućih nekoliko mjeseci će biti ključno po pitanju financiranja kluba, kazala je Bokanović i dodala da interesa od strane potencijalnih investitora, strateških partnera i sponzora, ima.

Novinare je zanimalo kako planira promijeniti percepciju javnosti prema klubu koja je dosta loša.

-Pokrenuli smo nešto, taj način komunikacije, klub se počeo približavati javnosti kroz projekt Zadarske dice, a pokrenut ćemo loyalty članstvo, mislimo se približiti navijačima kroz izradu web shopa, suvenirnice, donatorskih večeri, humantiranih utakmica. Moramo napraviti zdrave temelje kako bi klub bio održiv, proizvodio mlade igrače. Napravit ću analizu svih kadrova u klubu i trenera i tajnika, administratora. Onaj tko dobro radi, ne mora se bojati ničega. Bivši predsjednik Damir Knežević se stavio na dispoziciju u prijelaznom razdoblju i na tome mu zahvaljujem, ali da će on ostati u klubu u upravljačkom smislu, neće. Dugovanja ne postoje, ulazim čistog računa, sve što sami stvorimo tako će nam i biti. Moje mišljenje je da Grad uvijek mora stati iza kluba, financirati školu nogometa i infrastrukturu, zaključila je Bokanović.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...