Tužio tvrtku jer mu je posao bio dosadan, sada će dobiti 40.000 eura odštete

Muškarac iz Pariza tužio je svoju tvrtku jer mu je posao bio dosadan, a on se osjećao kao da nije zaradio plaću. Tvrtka mu sada mora isplatiti 40.000 eura jer je sud presudio u njegovu korist.

Frederic Desnard 2014. godine vratio se raditi za francuskog proizvođača luksuznih parfema Interparfums nakon sedam mjeseci bolovanja. On je, kako je naveo njegov odvjetnik, na bolovanju bio zbog epileptičkog napada kojeg je doživio tijekom vožnje što je rezultiralo nesrećom zbog koje je nekoliko dana bio u komi, piše Fenix magazin.

Iako je bio vrijedan radnik, po povratku s bolovanja tvrtka ga je navodno potpuno zanemarila. Provodio je vrijeme obavljajući “poslove za predsjednika” Interparfumsa. Radio je od 20 do 40 minuta dnevno i nitko nije mario hoće li se pojaviti na vrijeme, i tako četiri godine.

– Nisam imao više energije ni za što. Osjećao sam se krivim i sramio se što nisam zaradio plaću, a dobio sam je. Imao sam dojam da sam nevidljiv u tvrtki – rekao je Frederic Desnard na sudu.

Victor Billebault, Desnardov odvjetnik, rekao je da postoji veza između posla i pogoršanja njegovog zdravlja. Odvjetnici tvrtke su u obrani tvrdili da Desnard nikada nije rekao ništa o tome da mu je dosadno.

Desnard je 2020. godine podnio tužbu radnom sudu i tražio 360.000 eura odštete i štete. Iako je tvrtka tvrdila da se Desnard nikada nije žalio, sud se složio da je “zanemarivanje oblik uznemiravanja”, a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Pariški žalbeni sud, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...