Uspješna akcija HGSS-a na Velebitu: “Nakon 13 sati spašavanja ozlijeđeni planinar predan je liječnicima”

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je kako je uspješno završena jedna od najtežih akcija spašavanja koju su imali.

Podsjetimo, na Vaganskom vrhu jučer je niz padinu od 150 metara skliznuo planinar koji se prilikom pada teško ozlijedio pa su spašavatelji odmah krenuli u akciju na Velebitu.

Tehnički i fizički izuzetno zahtjevnu akciju dodatno su otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze.

Kroz led i po nepristupačnom terenu tri ekipe su se probijale do planinara, a oko ponoći prva je ekipa stigla do njega. Tada je HGSS objavio da će transport planinara biti težak i dugotrajan. U akciji je sudjelovalo 27 spašavatelja iz stanica Gospić, Zadar, Split i Istra.

Unesrećeni se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu kod Vaganskog vrha te je akcija spašavanja trajala gotovo 13 sati, objavio je HGSS. Spašavatelji su ozlijeđenog planinara jutros predali Hitnoj pomoći.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...