Uz 71-godišnjaka zbog Facebook komentara priveden i Zadranin Hrvoje Vrkić: “U šoku sam, narušeno mi je ionako loše zdravlje”

PU zadarska oglasila se o slučaju 71-godišnjeg Briševljana, koji je u petak priveden zbog komentara na Facebooku, a iz njihovog priopćenja vidljivo je da je uz njega priveden i 49-godišnjak iz Zadra.

“U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske  proveli su kriminalističko  istraživanje nad dvije  muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv  javnog reda i mira.

Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH  Maslenici, kojeg je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg  sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja.

Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju da je premijer involviran u navedeno postupanje policije. Radi se o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku.”

S policijskim priopćenjem se ne slaže privedeni 49-godišnjak, Zadranin Hrvoje Vrkić, kojemu nije jasno zašto je policija pokucala baš na njegova vrata i zašto je tek nakon nekoliko sati provedenih u policijskoj postaji saznao da je uhićen. Vrkić je baš kao i uhićeni Mladen Ćustić, ispod objave jednog zadarskog portala u kojoj je najavljen dolazak premijera Plenkovića u Maslenicu, ostavio komentar, ne sluteći da će mu zbog istog prijetiti 30 dana zatvora i da će prošli petak provesti iza rešetaka.

“Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini”, napisao je Vrkić, referirajući se na Plenkovićevu izjavu da će “Hrvatska, reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu”, čime je, kako stoji u optužnom prijedlogu koji nam je dostavio, “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO “Maslenica”, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka.”

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže nam kako je u šoku, te kako je u policijskoj postaji proveo 8 sati.

-Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen, rekao nam je Vrkić ističući da je bio pripadnik 4. gardijske brigade, sudjelovao u akciji Maslenica te da je peterostruko odlikovan u Domovinskom ratu.

-Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi, poručio je Vrkić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...