Zadrani izbačeni iz stranke samovoljom jednog čovjeka: “Sreća naša što je kaznionica na Golom otoku ukinuta”

Angelo Žilić i Ana Bubić putem društvenih mreža saznali su da izbačeni iz Domovinskog pokreta. Bez sazivanja Suda časti, isključivo voljom jednog čovjeka.

Na današnjoj konferenciji kazali su kako se radi o grubom kršenju Statuta stranke za kojeg je odgovoran Daniel Spajić.

“Naglašavam kako ovu tiskovnu konferenciju nismo sazvali kako bismo naštetili, rušili ili na bilo koji način diskreditirali našu stranku. Upravo suprotno, dižemo svoj glas protiv bahatih i nadasve neodgovornih pojedinaca koji sebe izdižu iznad Statuta kao svojevrsnoga ustava svake stranke. Kada sam se na samome početku uključila u stranku, vidjela sam nadu koja bi nas mogla izdići iznad ustaljenog sivila stranaka na hrvatskoj političkoj sceni. Vidjela sam nadu da bismo napokon mogli okupiti potrebnu kritičnu masu ljudi potrebnu za pokretanje potrebnih promjena i prosječnome hrvatskom čovjeku vratiti vjeru u dostojanstven život u našoj prekrasnoj zemlji, nadu da ćemo zaustaviti iseljavanje hrvatskoga naroda koji u potrazi za kvalitetnijim životom nepovratno odlazi u neke druge zemlje, nadu da ćemo se obračunati s ustaljenim političkim oligarhijama premreženim korupcijom, nepotizmom i kriminalnim radnjama koje se zadnjih dvadeset godina”, kazala je Bubić.

Dana 14. siječnja saznali su da Postoji Odluka o isključenu iz stranke.

“Pozivajući se na članak 14. Statuta, Daniel Spajić nas svojim dekretom isključuje iz stranke i to zamislite u 2022. godini kada se svi pozivamo na temeljne slobode i prava zagarantirana Ustavom Republike Hrvatske. Vremenima kada se svi predstavljamo velikim legalistima, velikim demokratima, vi imate čovjeka koji se izdiže iznad svega toga i donosi jednostranu odluku bez da nas je itko uopće išta upitao i rekao nam da nas se za nešto tereti ili nam, ne daj Bože, dao mogućnost da se obranimo i damo svoj iskaz na dodijeljene nam optužbe. Međutim, glavni je problem ove priče u tome što navedeni članak 14. Statuta DP-a gospodinu Spajiću kao GT-u ne omogućava da ikoga isključi iz rada stranke. Tu ovlast nema čak ni predsjednik organizacije, već ona pripada isključivo Sudu časti DP-a”. Sporna odluka gospodina Spajića silno podsjeća na neka druga mračna vremena kada su se slični alati koristili za obračun s političkim neistomišljenicima, a naša je sreća što je kaznionica na Golom otoku ukinuta”, dodala je Bubić.

Poručili su kako se i dalje imaju pravo nazivati Domovinskim pokretom jer žive ideju oko koje su se okupili još dok su ga stvarali. Nadaju se da će odgovorni unutar DP-a, odnosno Predsjedništvo, predsjednik i njegov zamjenik nakon svih saznanja detaljno istražiti ovaj slučaj i o poduzetim mjerama obavijestiti kako cjelokupno članstvo DP-a, tako i svekoliku javnost.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...