Zbog Facebook objave Zadraninu Danijelu osam policajaca pretreslo kuću, uzeli mu laptop i mobitel!

Mladi Zadranin Danijel Mijatović, poznato lice inicijative Slobodni ljudi Zadar priveden je zbog sumnje u organizaciju prosvjeda u Zagrebu.

Policija je, tumači, na temelju njegove objave na Facebooku zaključila kako je jedan od inicijatora prosvjeda protiv mjera za suzbijanje koronavirusa na Jelačićevom trgu u studenom.

“I MENI SU DOŠLI U KUĆNI POSJET – UZNEMIRAVANJE!

Pet vozila, OSAM policajaca, od kojih neki možda i nisu policajci, jer nemam sva imena i brojeve znački u izvještaju, na vrata. Ulaze sa nalogom za pretres, poslani od Zagrebačkog suda.

Na temelju krivog tumačenja opisa moje objave na fejsu, dolazi se do zaključka da sam bio jedan od organizatora neprijavljenog prosvjeda u Zagrebu, 20.11.2020., što apsolutno nema nikakve veze sa istinom. Sa tim prosvjedom nisam imao nikakve veze niti sam bio na njemu, jer kao što je na slici naglašeno, bio sam onemogućen prisustvovati na istom zbog sportskih obaveza.

Na temelju te sumnje, oduzeo mi se laptop, mobitel i obavio pretres kuće.

Zagrebački općinski sud izdaje ovakve naloge i daje ovlasti policiji da upada na temelju fejsbuk objava u kuće ljudima i oduzima privatnu imovinu???

Svjestan sam da sam samo jedan u nizu i da neće to na meni stati.

S obzirom da su me u vrijeme ručka uznemirili i da nisam bio uopće spreman na takvo nešto, možda sam propustio pozvati se na neka prava koja imam. Sada je gotovo, mobitel preko kojega radim puno poslova jer sam u Digitalnom Marketingu i laptop su mi zaplijenjeni te sam onemogućen nastaviti svoje normalne dnevne aktivnosti.

Službenici su više manje bili okej, pristojni i pristupačni i nemam što zamjeriti, ali sama činjenica da se ovo događa je skandalozna!”, napisao je Danijel na društvenim mrežama i priložio rješenje Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu u kojem se naređuje pretraga njegovog doma u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...