Zbog značajnog kašnjenja radova na dijelu Aglomeracije Grad reagirao prema izvođaču i Hrvatskim vodama

Radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture za Cjelinu Zadar koji se izvode u sklopu projekta Aglomeracije Zadar – Petrčane značajno odudaraju od usvojenog dinamičkog plana izvođenja radova. Prema informacijama nositelja projekta, komunalnog poduzeća Odvodnja d.o.o. Zadar, u 17 posto utrošenog vremena, obavljeno je 4,5 posto ugovorom predviđenih radova. Također, krajem ovog tjedna službeno je potvrđena informacija o problemima u poslovanju izvođača radova njemačke tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co.

Iz tih razloga Grad Zadar se aktivno uključio u rješavanje aktualne nezadovoljavajuće situacije koja može generirati čitav niz problema ne samo vezanih uz izvođenje radova i financijske posljedice nego i dodatne poteškoće u svakodnevnom životu građana u dijelovima Zadra u kojima su radovi započeli.

Budući da gradilišta u ovom trenutku stoje prazna, istovremeno su ulice neprohodne, a građani onemogućeni u svakodnevnoj prometnoj komunikaciji, zatražene su informacije i očitovanje predstavnika izvođača radova te je dogovoren žuran sastanak s Hrvatskim vodama s kojima Grad Zadar godinama ima kvalitetnu suradnju i partnerski odnos dokazan na niz do sada realiziranih zajedničkih projekata. Zatražit će se dokazi i jamstva da će izvođač kroz deset dana krenuti s radovima punom dinamikom. U suprotnom, Grad Zadar i gradska tvrtka Odvodnja d.o.o. Zadar će na svaki način zaštititi ugovorna prava kao i prava svih građana čija su domaćinstva u trenutnoj situaciji taoci aktualnog poslovanja izvođača radova. O ishodu sastanka javnost će biti izviještena u cijelosti.

Projekt Aglomeracije Zadar – Petrčane financira se namjenskim sredstvima EU kroz unutar OPK 2104. – 2120. te sredstvima proračuna RH, Hrvatskih voda i krajnjih korisnika. Tijek izvođenja radova na izgradnji vodno komunalne infrastrukture na cjelini Bokanjac (izvođač Strabag) i Sinjoretovu (izvođač Vodoinstalacija) odvijaju se u skladu s utvrđenim terminskim planom, a očekuje se i ugovaranje zadnje cjeline koja obuhvaća područje Petrčana i Kožina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...