Kroz 15 dana prodaje se kuća legendarnog Tonija na Boriku: “Svaki dan se zaustavljaju građevinski investitori i raspituju o njoj”

Čekić i knjiga u srcu na samom vrhu višekatnice na zadarskom Boriku predstavljali su upravo ono što je pokojni vlasnik Toni Grbelja nosio u duši, ljubav prema filozofskoj misli koju je nerijetko pretakao u stihove i neutaživa glad za društveno korisnim radom.

Iako nereprezentativnog izgleda, kuća je imala autentičnost koji su simpatizirali oni koji su poznavali Tonija.

Neumorni stolar koji je duž plaže na Boriku napravio čunjeve za sjedenje, a hladne metalne čekaonice na zadarskim autobusnim stajalištima prekrio drvenom podlogom i naslonjačima, napustio nas je 2020. godine. Njegova sestra nedugo nakon napustila je zajednički dom, pa će nekretnina sada dobiti nove vlasnike.

Potvrdio nam je to djelatnik firme Mavita specijalizirane za profesionalno čišćenje i održavanje objekata.

Na terenu je više radnih strojeva, u tijeku je uklanjanje otpada.

Kuća još nije na prodaju. Radimo na raskrčivanju, pa kada to bude gotovo, kroz 15, 20 dana, nekretnina će biti oglašena. Angažirali su nas nasljednici sestre pokojnog vlasnika Tonija. Ovo je velik objekt, na njemu ima jako puno posla, gotovo svaka prostorija je zatrpana materijalom, pa su ga odlučili prodati, kaže nam radnik i potvrđuje da je interes za kućom koja se nalazi na fantastičnoj lokaciji i kvadraturom velikom zemljištu, ogroman.

Svakodnevno se ovdje zaustavljaju građevinski investitori i raspituju o nekretnini. Prodaja sigurno neće biti problem, kaže nam.

Dok će racionalisti kazati da je došlo vrijeme da se teren preko puta samog ulaza u Falkensteinerov turistički kompleks komercijalno iskoristi i modernizira, nostalgičarima će nedostajati nastamba osebujna u svom kaosu, prekrivena inspirativnim porukama ispisanim na drvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...