Cestitka_Uskrs

Milanović: “Nikome osim Frki-Petešiću nije palo na pamet prijaviti se kod babe i dide gdje nikad nije živio”

Predsjednik Zoran Milanović u vojarni “123. brigade HV-a” u Požegi odlikuje danas 33. naraštaj ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Nakon svečanosti dao je izjavu za medije, a na početku se osvrnuo na dvije godine svog mandata.

– Ne vidim sebe. Radim i živim kako sam govorio, razmišljam i vjerujem kao i prije 20 godina – rekao je Milanović.

Milanović se osvrnuo na naknade za odvojeni život koje uzimaju saborski zastupnici.

– Ako netko zaista živi u Splitu pa putuje svaki tjedan u Zagreb onda to ima smisla – rekao je Milanović.

Ponovio je da se u slučaju Zvonimira Frke-Petešića, predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića, radi ”o sistemskom grabežu i pohlepi”.

– Razlikujte sistemski namješten grabež gdje se pogoduje jednom čovjeku uz blagoslov predsjednika Vlade – rekao je Milanović.

Dotaknuo se i Peđe Grbina.

– Grbin je živio u Puli, tamo je imao svoj odvjetnički ured. Oženio se, nakon toga je trebao reći, e sad sam pogriješio – rekao je predsjednik.

– Gdje je Frka-Petešić rođen? U Francuskoj. Radio je isključivo za hrvatsku državu. Došao je u Zagreb iz Pariza kao masu mojih kolega čiji su roditelji bili u emigraciji. Svi do jednog, oni uz Buenos Airesa, iz vražje matere, došli su i prijavili se u Zagrebu. Stier? Čovjek je došao iz Buenos Airesa, preko Washingtona u Zagreb. Nikome od navedenih nije palo na pamet da se prijavi kod dida i babe gdje nikad nisu živjeli – rekao je Milanović.

Komentirao je i produljenje roka za trošenje sredstava iz Fonda solidarnosti.

– Ti rokovi su bili kratki, evo neka ide u prilog vlasti, ali nije bilo realno da se iskoristi sve, ali da se ne iskoristi skoro ništa, to je možda realno u našem svijetu. Sad je premijer otišao tamo i pokazao da je važan. Hajde da vidimo u ovih godinu dana šta će biti – rekao je Milanović, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...